2019. szeptember 21., szombat, Máté, Mirella, Ildikó napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
15:35 Sok a panasz az újsághirdetések alapján rendelt termékekre15:06 Évente 30 iraki kurd diák tanulhat ösztöndíjjal magyar egyetemeken14:33 Tíz kicsi indián a kölkedi kukoricásban14:12 MÁV és Betyársereg, ajánlóívek és Facebook-cenzúra: Tvrtko kérdezte Toroczkait13:41 Az egyik államtitkárt kifütyülték, a másikat kinevették a joggal türelmetlen orvosok13:22 Az egyik összetört kocsinak még a kulcsát is visszavitte a talpig becsületes szügyi fiatal12:47 "Joggal remélem, hogy felmentenek a vádak alól" - mondta a fideszes politikusbűnöző12:15 Szíven szúrta magát egy bákói diák egy csíkszeredai középiskolában11:40 A nemzetiségi szervezetek nem küldhetnek delegáltakat a választási bizottságokba11:03 Megtalálhatták a gyógymódot a szívritmuszavarra10:54 Lakatos Raul nem öregszik - és lassan öregezik10:37 Sokan utaznak mostanában Csernobilba10:09 Eke Uzoma a legújabb magyar09:41 Az Egyesült Államok katonákat küld Szaúd-Arábiába09:13 Ezt a két szőke kólát bankkártyalopás miatt keresik a győri nyomozók
24 óra legolvasottabbjai

Holokamu :: :: Hozzászólások

Bronzköveket kiásni Rómában gyűlölet-bűncselekmény: igaz, ezek bosszantókövek voltak - még Salvini is fogadkozik

Reklám

Ismeretlen elkövetők ásták ki, majd lopták el húsz darab aushwitzba (a TEV írta így a saját szent helyük nevét, nem mi - a szerk.) deportált olasz zsidó (sic!) emlék-botlatókövét Rómában, a hét elején, egy vélhetően antiszemita indíttatású akció során - kürtöli világgá a zsidó gárda, vagyis a magyar adófizetők pénzéből is hizlalt TEV honlapja, a nagy rettegés közepette arra nem gondolván, hogy milyen "fímbűl" is vannak azok a bosszantókövek.
Zoom
A bronzborítású (na ugye) botlatókövek a Róma központi részén fekvő Monti negyed egyik, a második világháborúig Di Castro és Di Consiglio zsidó családok által lakott épülete előtt, a földbe ágyazva állítottak emléket az állítólagos áldozatoknak.
A római rendőrség persze gyűlölet-bűncselekményként vizsgálja az incidenst, hogy is merné másként.
Salvini megállítja a "visszataszító antiszemita" tetteket
Matteo Salvini olasz miniszterelnök sajtótájékoztatóján az üggyel kapcsolatban feltett kérdésre megígérte, mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy megállítsa az ehhez hasonló "visszataszító antiszemita" tetteket.
A botlatókövek csoportja a Di Consiglio család tizennyolc, illetve a Di Castro család két tagjának állított emléket. A húsz zsidóból tizenötöt 1944-ben Auschwitzba deportáltak, ahol a legendárium szerint életüket vesztették.
A másik öt aközött a 335 olasz politikai fogoly között vesztette életét, akiket az Ardeatini barlangokban végeztek ki a németek 1944 márciusában, válaszul kommunista partizánok által meggyilkolt 33 német rendőr és 2 olasz civil elleni merényletre. (A merénylet elrendelője Giorgio Amendola volt, aki a háború után egészen 1980-ban bekövetkezett haláláig az olasz kommunista párt parlamenti képviselője és 1978-ban államfőjelöltje volt. A merénylőket soha nem vonták felelősségre. Bővebben itt - a szerk.)
Hétfő reggelre a botlatóköveknek hűlt helye maradt csupán.
“Ez több mint vandalizmus. Szándékosan próbálják eltorzítani az emlékezetet” - nyilatkozta Ylenja Lucaselli, a jobboldalinak tartott Olaszország Testvérei párt parlamenti képviselője.
A kövön álló felirat minden esetben az “Itt élt” szavakkal kezdődött, majd a személy neve, deportálásának éve, a halál helye és ideje következett.
A holokamu állítólagos áldozataira emlékeztető botlatókőprojektet Günter Demning német "művész" indította el 1992-ben.
(Kuruc.info - TEV - Reuters - Jpost nyomán)
Kapcsolódó:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready