2020. február 18., kedd, Bernadett napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
11:11 Ennek az öregezőnek sem segítettek megjavulni az enyhe büntetések10:30 Több mint száz agyonvert kutya maradványait találták meg Hajdúsámson mellett10:10 Kiscsaládi program délutánra: anya és fia órán, a többi gyerek előtt verte meg az osztálytársat09:51 Sophia Loren úgy látta jónak, ha négerbabusgató holotúlélőként tér vissza09:32 Még néhány ilyen "keto siker", és Norbi is elmehet dolgozni09:10 Korán kelt tegnap néhány unokázós cigány, és a térkő is hideg volt08:50 Meg akarja nézni, ki juttatta börtönbe Budaházyékat? - A Fővárosi Törvényszéken megteheti!08:20 Csokifütyizés helyett rendőrt hívott egy budapesti nő, így fogtak el egy körözött nigériai bűnözőt07:44 Lecsengőben van a koronavírus-járvány Kínában07:32 Idén is élőben követhető a gemenci fekete gólyák élete06:54 A járvány ellenére nem lanyhul a vadállatok iránti kereslet Kínában21:32 Vona már azon agyal, mivel tudna katartikus élményt szerezni keresztgyermeke, az összeborult ellenzék21:18 Nahát, valaki nem helyeselte, hogy hazánk szovjet megszállása alkalmából koszorúztak az egyik holoemlékműnél21:05 Karanténba kerül az óceánjáróról hazatért két magyar20:21 Rekordszámú "antiszemita incidens" történt tavaly Hollandiában - de legalább jön az újabb kárpótlás
24 óra legolvasottabbjai

Holokamu :: :: Hozzászólások

Bronzköveket kiásni Rómában gyűlölet-bűncselekmény: igaz, ezek bosszantókövek voltak - még Salvini is fogadkozik

Reklám

Ismeretlen elkövetők ásták ki, majd lopták el húsz darab aushwitzba (a TEV írta így a saját szent helyük nevét, nem mi - a szerk.) deportált olasz zsidó (sic!) emlék-botlatókövét Rómában, a hét elején, egy vélhetően antiszemita indíttatású akció során - kürtöli világgá a zsidó gárda, vagyis a magyar adófizetők pénzéből is hizlalt TEV honlapja, a nagy rettegés közepette arra nem gondolván, hogy milyen "fímbűl" is vannak azok a bosszantókövek.
Zoom
A bronzborítású (na ugye) botlatókövek a Róma központi részén fekvő Monti negyed egyik, a második világháborúig Di Castro és Di Consiglio zsidó családok által lakott épülete előtt, a földbe ágyazva állítottak emléket az állítólagos áldozatoknak.
A római rendőrség persze gyűlölet-bűncselekményként vizsgálja az incidenst, hogy is merné másként.
Salvini megállítja a "visszataszító antiszemita" tetteket
Matteo Salvini olasz miniszterelnök sajtótájékoztatóján az üggyel kapcsolatban feltett kérdésre megígérte, mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy megállítsa az ehhez hasonló "visszataszító antiszemita" tetteket.
A botlatókövek csoportja a Di Consiglio család tizennyolc, illetve a Di Castro család két tagjának állított emléket. A húsz zsidóból tizenötöt 1944-ben Auschwitzba deportáltak, ahol a legendárium szerint életüket vesztették.
A másik öt aközött a 335 olasz politikai fogoly között vesztette életét, akiket az Ardeatini barlangokban végeztek ki a németek 1944 márciusában, válaszul kommunista partizánok által meggyilkolt 33 német rendőr és 2 olasz civil elleni merényletre. (A merénylet elrendelője Giorgio Amendola volt, aki a háború után egészen 1980-ban bekövetkezett haláláig az olasz kommunista párt parlamenti képviselője és 1978-ban államfőjelöltje volt. A merénylőket soha nem vonták felelősségre. Bővebben itt - a szerk.)
Hétfő reggelre a botlatóköveknek hűlt helye maradt csupán.
“Ez több mint vandalizmus. Szándékosan próbálják eltorzítani az emlékezetet” - nyilatkozta Ylenja Lucaselli, a jobboldalinak tartott Olaszország Testvérei párt parlamenti képviselője.
A kövön álló felirat minden esetben az “Itt élt” szavakkal kezdődött, majd a személy neve, deportálásának éve, a halál helye és ideje következett.
A holokamu állítólagos áldozataira emlékeztető botlatókőprojektet Günter Demning német "művész" indította el 1992-ben.
(Kuruc.info - TEV - Reuters - Jpost nyomán)
Kapcsolódó:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready