Titokban készített hangfelvétel került fel a Youtube-ra, melyen Velez Árpád – az MSZP pártigazgatója, a Kormányváltás listájának 14. helyezettje – tart felkészítést a párttagoknak. A rossz minőségű felvétel tanúsága szerint Velez kritikusan beszél a 2010-ig hatalmon lévő „gyönyörű, és nem akarok senkit megbántani, inkább liberálbal” kormányról, melyet szerinte „nem lehetett túlzott baloldalisággal vádolni”. A párt céljaként ezért egy baloldalibb politikát jelölt meg: "Azért kell kormányváltás, mert baloldali kormányzást akarunk, ez nehéz lesz Bajnai Gordonnal meg a többi liberálissal."
A felvétel valószínűleg vagy az augusztusi, első Bajnai–Mesterházy-megállapodás, vagy a baloldali szövetség januári megkötése előtt készült, mivel Velez említi, hogy „a tárgyalások lezárulnak, de utána már nem tudunk ennél nyitottabbak lenni”.
Velez kritizálja azt a gyakorlatot, hogy korábban kormányzati pozícióból az MSZP nem volt elég lojális saját tagjaihoz.
Ami ugyanúgy nem sikerült, az pedig az, hogy saját embereinket kifizessük. (...) Szégyellték magukat a saját minisztereink, hogy baloldali embereket vesznek fel, SZDSZ-es haveroknak adtak pályázatokat, meg a fideszeseknek kifizették a menekülőútjukat. (...) Érdekes módon ezt a Fidesz meg tudta csinálni.
Az elmúlt négy év kudarcai között sorolja fel azt is, hogy „a Fidesszel ellentétben ellenzékből nem sikerült médiát teremteni, nem sikerült közösségi felületeket létrehozni". Kijelenti, a győzelem után szükség lesz egy „médiabirodalomra”, ami nem cenzúrázott, nem politikailag irányított, de ne kelljen könyörögni azért, hogy egy cikk bekerüljön.
Velez abszolút racionálisan beszél egy esetleges kormányváltással járó káderpolitikáról, személyzeti igényekről, és arról, hogyan lehet „a választások után felépíteni egy tábort”. Hangsúlyozza, "nem a mutyi, nem öltönyt meg nyaralást akarok vásárolni, hanem az embereinket elrendezni."
Velez úgy látja, hogy az összes körülöttük lévő „érdekszövetség” – mint a Milla vagy az LMP – darabjaira hullik szét, míg a „közösségi” MSZP szépen lassan jön fel. Pedig 2010-ben „eddig ért a szar, és még lötyögött is” – írta le vélhetően plasztikus gesztusokkal megtámogatva a pártigazgató a párt akkori helyzetét.
A felvételt egy felháborodott párttag küldte el az Indexnek, aki szerint „ez a párt már nem az, ami Horn Miniszterelnök Úr alatt volt, amikor megbecsülték még a kisembereket a Pártért becsülettel dolgozókat”.
Szanyi Tibor a szöveggel kapcsolatban máris kiposztolta, hogy:
Ha így volt, akkor Velez tök normális dolgokat mondott. Aki pedig titokban felvesz egy szöveget, az nem "felháborodott" párttag, hanem szimplán szemétláda.
(Index nyomán)