A Kuruc.info szerkesztősége folyamatosan kapta a bejelentéseket. A gyanús esetek közös nevezője: a Fidesz törvénytelen eszközökkel szavaztatta a cigányokat országszerte. Alább néhány kirívó eset.
Érpatakról jelentik:
A mai napon 9 óra 41 perckor arról jött értesítés számunkra, hogy
1./ S. B. képviselőjelölt és családja (fia, ifj. S. B.) (akik S. M. fideszes országgyűlési képviselő közeli rokonai testvére, unokaöcsse) a mai napon pénzt osztogat szegény és nehéz sorsú embereknek a választás kimenetelének befolyásolása céljából.
2./ Az előző napokon pedig S. A. fideszes polgármesterjelölt 2.000 Ft-okat osztogatott fehér borítékban.
Zoom
A folytatás ide kattintva olvasható.
Frissítés: Szentlőrincen egymást ütik a cigányok, ha nem az utasítás szerint szavaznak
A még az önkormányzatban lévő, illetve az új képviselőjelöltek csoportosan viszik az embereiket szavazni Szentlőrincen. Nagyon sokan nem önszántukból voksolnak az adott képviselőjelöltre, hanem a bántalmazások elkerülése végett, ugyanis a cigányok meg lettek fenyegetve; hogyha nem szavaznak, megverik őket. Az egyik cigányt megleste társa a szavazófülkében, és mivel nem arra szavazott, akire az utasítás szerint kellett volna, az utcán csoportosan megtámadták és leütötték. Ezután át kellett rendezni a szavazófülkét.
(Szentlőrinci olvasónktól)
2. frissítés: Nokiás doboz és lovas kocsi - cigányúton az önkormányzati választás
Előkerült a nokiás doboz a hevesi cigánysoron
A Jobbik Heves városi szervezete rajtakapta Lányi Józsefet, a Fidesz–KDNP képviselőjelöltjét, amint a város cigányok lakta Krakó városrészében benzint tankolt néhány fiatalember autójába, megkávéztatta őket, majd átadott egy Nokia-dobozt. Az ezt bizonyító fényképfelvételek a hevesi alapszervezet Facebook-oldalán megtekinthetők. Ilyen szíves Fidesz–KDNP-s vendéglátásra emberemlékezet óta (de legalábbis négy éve biztosan) nem volt példa a Krakó környékén.
Zoom
Zoom
A helyi jobbikosok figyelik a vendéglátó Lányi urat és a többi, hirtelen bőkezűvé vált Fidesz–KDNP-jelöltet egész nap, az ügyről pedig tájékoztatták a Helyi Választási Bizottságot is - írják a helyi jobbikosok.
Lovas kocsival viszi a Fidesz a szavazókat Szigetszentmiklóson
Egy lovas kocsi kanyarodott be és vitte haza az utasokat. Korábban a szavazóhelyiségnél látták a fogatot. A hajtó Czifra Ferenc egy söröző tulajdonosa - írja dr. Barabás Botond, a szigetszentmiklósi Jobbik önkormányzati képviselője. Alább a folytatás.
Zoom
Megkérdeztem, mire fel a kocsikáztatás. Erre a fideszes jelölt, Tóth Pál annyit mondott, hogy azokat viszik, akik nem tudják, hol van a szavazókör.
Egy újabb jogesetet is bejelentettek. A Híradó utcában állt meg két kocsi, ahol az egyik férfi, így szólt a másik kocsiban ülő férfinak. Menj az utca végére, addig én leszavaztatom ezeket is! Cigány etnikumúakhoz mentek elsősorban, a tanú elmondása alapján.
Valamennyi jogesetet kifogásként fogunk beterjeszteni. Ez a nap nem lesz eseménytelen. Fényképezőkkel járjuk a várost.
3. frissítés: Kiskunhalasi "fekete autó"
 
 
 
4. frissítés: A rendőrség vizsgálódik az érpataki csalás ügyében
Az érpataki polgármester szerint pénzt osztott az egyik polgármesterjelölt a választóknak a vasárnapi önkormányzati választás idején a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen, a rendőrség vizsgálódik - írja az MTI.
Orosz Mihály Zoltán vasárnap délután az MTI-t arról tájékoztatta, hogy az egyik független képviselőjelölt és családja "pénzt osztogat szegény és nehéz sorsú embereknek a választás kimenetelének befolyásolása céljából".
A településvezetői tisztségért ismét függetlenként induló polgármester állítása szerint korábban a fideszes polgármesterjelölt osztogatott fehér borítékban kétezer forintot Érpatakon.
Zoom
Orosz Mihály Zoltán molinóit is megrongálták
Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI megkeresésére elmondta, Érpatak polgármestere vasárnap e-mailben tett bejelentést feltételezett választási visszaélésekről. A bejelentés nyomán a Nyíregyházi Rendőrkapitányság adatgyűjtést folytat Érpatakon - tette hozzá az őrnagy.
Simon Miklós, a Fidesz-KDNP térségi országgyűlési képviselője a kormánypárti polgármesterjelöltet ért vádra az MTI-nek nyilatkozva azt hazudta, nem igaz, amit az érpataki polgármester állít, Orosz Mihály Zoltán "nem tudja, hogy mit beszél".
5. frissítés: Tiszakeszin is csalogatják elő rejtettéket
Zoom
Zoom
6. frissítés: Miskolcon fejenként háromezret ér a Fidesznek a cigányszavazat
(Kuruc.info)