Nem kaptak annyi tésztát/pííízt a szavazatukért, amennyit akartak? Vagy csak úgy szórakozásból/unalomból csinálták, ahogy szokták? Ki tudja... A lényeg, hogy a rendőrséget is ki kellett hívni – azaz nem véletlen balesetről volt szó, hanem valószínűleg sokkal komolyabb ügyről. Erről természetesen a rajvédő média (jelen esetben a Zsindex) szégyenlősen hallgat. Már az is csoda, hogy a cigányokra utaló kulcsszó (“nemzetiségi”) egyáltalán bekerült a híradásba, ha valaki esetleg nem tudta volna, kik is lakják a települést...
Ha nem akar bajt, ma maradjon a szavazóhelyiségek közelében
Ma mindenki a szavazóhelyiségek közelében van a legnagyobb biztonságban, ide ugyanis az ORFK utasítása szerint maximum 15 perc alatt ki kell érnie a rendőrségnek, ha bejelentés történik.
A rendszert már éles helyzetben is tesztelték, amikor a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszabura nemzetiségi szavazókörében a szavazóhelyiség bejárati ajtajának egyik üvegezett részét a feltorlódó tömeg egyik tagja kitörte.
Senki sem sérült meg, de a szavazatszámláló bizottság elnöke szükségesnek látta a rendőrség értesítését. A rendőrség biztosította a rendet a szavazókör környékén, a szavazást nem kellett felfüggeszteni.
Apropó, örüljünk együtt: “Halmajugrának először lehet roma polgármestere
Bár az 1250 lakosú Heves megyei Halmajugra lakóinak 70 százaléka roma az Indexnek korábban nyilatkozó helyi nemzetiségi képviselők becslése szerint, ám most először van komoly esély van rá, hogy roma polgármestert válasszon a település. A regnáló polgármester, a független Somodi Tiborné kihívóját, Lakatos Zsoltot ugyanis a Fidesz támogatja.
Halmajugra a környékbeli vállalatoknak, elsősorban a Detki Keksznek és a Mátrai Erőműnek köszönhetően kifejezetten kedvező helyzetben van mind a munkahelyek száma, mind a településen befolyó iparűzési adó szempontjából (...).
A menetrend arra az esetre, ha tényleg egy (bűnöző)cigány kerül a település élére:
- 6-12 hónapon belül a falu összes megtakarítása elpárolog és jelentős hitelteher keletkezik (viszonylag gazdag faluról van szó, nagy pénzeket kapnak a visontai bányától és az erőműtől)
- 12-18 hónapon belül elkezdenek akadozni az önkormányzati dolgozók fizetései
- 18-24 hónapon belül csőd.
Jellemző, hogy a Zsindex pont ma hozott le egy cigánymosdató, Jobbik-ellenes cikket a témában, hogy ti. hol él úgymond békében a magyarság és a cigányság, bezzeg a nácijobbikosérpatakmeggyöngyöspata... Természetesen azt még csak véletlenül sem tették hozzá, hogy az általuk mutogatott “kirakatfaluk” mind-mind csődbe mentek, a rajvédők állításaival ellentétben (pl. a freskófalu vagy az “újrafeldolgozó- és integrációcsoda” Tarnabod – az is csődbe ment.
Frissítés: A Fidesz által támogatott halmajugrai polgármesterjelölt természetesen egy cigánybűnöző
Valójában akkor lepődnénk meg, ha a Fidesz nem egy cigánybűnözőt támogatna a Heves megyei Halmajugrán. Egy kedves olvasónk hívta fel rá figyelmünket, hogy Lakatos Zsolt bizony már szerepelt híreinkben a 2010-es választások idején, és bizony nem a Jó és szép rovatunkat gazdagította. Már akkor is jól jövedelmező politikai pályafutásából szerzett vagyonkáját egészítette ki egy kis "mellékessel". Konkrétan orgazdasággal foglalatoskodott az Együtt Gyöngyösért Roma–Magyar Egyesület elnöki tisztsége mellett.
2. frissítés: Halmajugra megmenekült a csődtől, alulmaradt a fideszes cigánybűnöző
Zoom
(Kuruc.info)