Az ózdi polgármester-választás eredményét megtámadó fideszes Fürjes Pál bizonyítékait megismerve a Jobbik arra a következtetésre jutott, hogy azokat maga Sztálin is megirigyelné. Éppen ezért felháborítónak tartjuk, hogy ezen dokumentumok alapján a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Területi Választási Bizottság megsemmisítette az ózdi helyi választási bizottság döntését, és a szavazás megismétléséről határozott - áll a Jobbik közleményében, alább a folytatás.
Az úgynevezett bizonyítékok a következők: 9 darab nyilatkozat, amik valójában egy szabványosított szöveg másolatai, melynek kipontozott részére kézzel írtak egy nevet, illetve – szintén kipontozott részére – egy összeget. Más tekintetben a nyilatkozatok szóról szóra megegyeznek. Ezenkívül egy darab hangfelvétel, melyen két ember beszélget arról, hogy kire kell szavazni a kapott pénzért. A két személy közül egyik sem a Jobbik tagja vagy jelöltje. Mindezek alapján a Jobbik feljelentést tett hamis vád bűncselekményének gyanúja miatt a rendőrségen.
Ugyanakkor felhívjuk a figyelmet arra is, hogy a szavazás napján a helyi választási bizottsághoz semmiféle jelzés nem érkezett a választási eljárás megsértésével összefüggésben, a „bizonyítékok” előteremtéséhez két napra volt szüksége a fideszes Fürjes Pálnak. Álláspontunk szerint ezért a területi választási bizottság túlterjeszkedett a hatáskörén, hiszen a helyi választási bizottság a választás törvényességének megállapításával hozta meg döntését. Az utólagosan becsatolt „bizonyítékokat” a területi választási bizottság legfeljebb a rendőrségre továbbíthatta volna, de azok alapján nem hozhatott volna „ítéletet”. Az ilyen eljárás szintén szovjet időket idéz, de a Jobbik bízik a Debreceni Ítélőtábla bölcs és törvényes döntésében. Amennyiben pedig a törvényesség mégis alulmarad, és meg kell ismételni a voksolást, úgy Janiczak Dávid ismét áll a kihívás elé, és ismét el fogja nyerni az ózdi választópolgárok bizalmát - zárja szavait Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője.