Napirend utáni felszólalásában Novák Előd a Jobbik keresztállításáról beszélt. A képviselőt a levezető elnök kétszer is félbeszakította. Először akkor, amikor azt mondta, a Máté evangéliumában szereplő angyali üzenet minden Wehrmacht-katona övcsatján is szerepelt. Jakab István ekkor azt kérte, a két fogalmat ne hozza összefüggésbe.
Novák, mielőtt teológiai okfejtésbe bocsátkozott, egy rövid történelmi kitérőt tett: „Karácsony üzenete ma is ez az örömhír: "Velünk az Isten”. Bizonyára e szavak miatt is lenácizna Steiner Pál és fajtája, ha tudnák, hogy e Máté evangéliumából való angyali üzenet a Wehrmacht minden katonájának övcsatján is szerepelt. Nem csoda, hiszen erős fogódzkodó ez” - s mielőtt Novák a "Velünk az Isten" üzenetének értelmezésére tért volna ki, az Országgyűlés alelnöke, aki a jelek szerint nem tartozik e tisztség legértelmesebbjei közé, felrótta neki a történelmi tényt.
Pár perccel később Novák Előd a vasárnapi, Kossuth téren tartott tüntetésről azt mondta, a keresztény hagyományokat sértette, hogy azt advent első vasárnapjára hívta össze a Fidesz, az MSZP, Bajnai Gordon volt miniszterelnök, a Mazsihisz és a cionista bizniszszekta, a Hit Gyülekezete. Jakab István ekkor ismét azt kérte a képviselőtől, mellőzze a "gyűlöletbeszédet".
(Kuruc.info - MTI nyomán)