Olvasóink már jól tudják: ha az MTI egy cigánygyanús bűncselekmény esetében az elkövetőket gyöngéden csak "fiataloknak" nevezi, az mintegy megerősítése a "szélsőségesek előítéleteinek": megint nem hiába született rabolt, gyilkolt stb. Ezt a gyakorlatot már megszoktuk (számtalan más aljassággal együtt, pl. hogy az Izraelről szóló hírekben a Hamász neve előtt mindig ott áll a radikális, szélsőséges, iszlamista stb. jelző, míg Izrael sem nem cionista, sem nem megszálló, hanem csak úgy simán Izrael, minősítgetés nélkül), de az MTI legalább megáll ennyinél, és - egyelőre még - nem próbálja "öregíteni" az áldozatokat, hogy az olvasó kevésbé sajnálja őket. A HVG most ezt a határt is átlépte.

Itt egy valóban ifjú példány. Kellene belőle legalább egy minden cigányvédő zsidó házába
Mert hát mi jut eszünkbe arról, hogy fiatal, fiatalság? Bolondság, könnyelműség, majd benő a fejük lágya, nézzük el neki, mi is csintalanok voltunk akkora korunkban stb. A naiv olvasó például nem is gondolná, hogy a "fiatal" címke alatt a zsidó sajtó gyakran huszonéves (de rendszeresen már nagykorú), gyakran több gyermekkel és letöltött börtönévvel rendelkező cigánybűnözőket sajnáltat, nem pedig 15-16 éves fejetlenkedőket.
De lássuk a HVG mai címadását!

Nos, itt az áldozat feltehetően magyar, támadói pedig nagy valószínűséggel cigányok, így 17 évesen hirtelen nővé vált, pedig be sem töltötte még a 18-at. Ugye ha az ember azt olvassa, megvertek egy nőt, bármennyire fel is háborodik, mégsem annyira, mintha lány áldozatról olvas. (Ha cigány lett volna, bizonyára kislány áll itt, lásd Ártatlan Jauzsika esetét - ha pedig zsidó, talán kis héber magzatnak neveznék.)
Nézzük, milyen esetekben használja a HVG a "fiatal" szót a címeiben! (Azért csak a címeket nézzük, mert MTI-anyagok esetében csak azokról tehetnek a HVG-s zsidók, a szöveg ugyanis az MTI-s fajtársaiktól származik.) A sor szinte vég nélkül folytatható, csak néhányat emelünk ki szemléltetés céljából.
Mily meglepő: ez az ártatlan elkövető két évvel idősebb a megvert "nőnél", ő mégis fiatal, és semmi esetre sem férfi, hiába 19 éves.

Itt is könnyelmű fiatalokról olvashatunk, pedig 18 és 19 évesek:

Az újabb rekord 20 év, de persze ő is fiatal, ha elkövető, és nem áldozat:

A buszsofőrverő részeg fiataloknál már ráncolja a homlokát az ember, hogy hova jut a világ, már egészen fiatalok is... Aztán kiderül, ismét egy fejlett 18 éves kancigány és társai a "fiatalok":

Idős asszonyt vertek, de hát ők is csak fiatalok (18 és 16), nézzük el nekik:

A végére hagytuk a két legjobbat. Egy 17, két 18 és egy 19 éves bűnöző (az átlagéletkor ugye 18) nem más, mint kamaszok pajkos csoportja!

Ez pedig egy friss videó, melyben "roma fiatalok" mesélik el, mennyire rettegnek attól, hogy 2013-ra Bayer Zsolt is le merte írni, amit mi évek óta hangoztatunk (keresőnk szerint az első eset - legalábbis ebben a szóösszetételben - 2007-ben, tehát közel hat évvel ezelőtt volt).
Ezek a "fiatalok" mind egyetemet végeztek, mind nőneműek - mégsem "nők", mint az, akit - nagy valószínűséggel - a fajtársaik vertek meg Nagykanizsán. (Egyébként biztosan ők is félelemből cselekedtek így...)

A szóban forgó videó, hogy láthassuk, mekkora a rettegés, és miért fiatal a cigány, akkor is, ha pl. 25 éves, miközben a magyar lány már 17 évesen nő (annak ellenére, hogy nem ő kezd szülni 13-14 évesen):
(Kuruc.info)