Stoffán György, a Sepsiszentgyörgyön megjelenő Európai Idő helyettes főszerkesztője néhány nappal ezelőtt címoldalas írásban jelentette be, hogy abbahagyja a politikai újságírást. Döntését nagyban befolyásolta a hazai politikai elit jellemtelensége, a Soros-pénzekkel kitartott Jobbik és Kuruc.info szándékos nemzetellenes tevékenysége, valamint a nyilas, fasiszta és náci személyeket, pártokat védelmező magyar bíróságok romlottsága.
Amint arról korábban beszámoltunk, Popély Gyula felvidéki magyar egyetemi tanárt, történészt csupán hallomás alapján az egykori csehszlovák titkosszolgálat ügynökének, valamint egy édesanyát a nyílt utcán, gyermekei szeme láttára ütlegelő bűnözőnek kikiáltó Stoffán György újságíró, portálunk és a Jobbik elkötelezett mocskolója nemrégiben a tárgyalóteremben önmagából kikelve, üvöltve állította, hogy a magyar igazságszolgáltatás teljesen a Jobbik befolyása alá került (sic!), s ezért a bíróság, egyes bírók a nácizmust, fasizmust, a nyilasokat és általában a szélsőjobbot támogatják.
A szélsőjobb, az újjáéledő nyilas mozgalom bíróság általi támogatását tovább elviselni képtelen nagy nemzeti Stoffán a Sepsiszentgyörgyön megjelenő Európai Idő címlapján néhány nappal ezelőtt ezelőtt drámai hangú írásban bejelentette: "Harmincöt évnyi újságírás után a magyarországi körülményeket, a társadalom, a hivatalos szervek, az igazságszolgáltatás, és a politikai elit teljes erkölcsi lenullázódását látva úgy döntöttem, hogy befejezem a politikai újságírást." A Sepsiszentgyörgyről érkező információ szerint a fenti hír hallatán azonnal villámcsődület keletkezett a város Erzsébet parkjában álló Mikó Imre-szobor körül, s az elkeseredett székelyek transzparenseken kérlelték Stoffánt, hogy még részben se tegye le a lantot...
Mi is arra kérjük Stoffánt, hogy az Isten szerelmére, ne hagyjon föl az összeesküvés-elméletek gyártásával, a Kuruc.info betiltását az izraeli ortodox zsidó Naftali Krausszal együtt követelő kiáltványok közzétételével, a bíróságok és a politikai elit nácizásával, nyilasozásával. Jó hallani, megtudni a jól értesült Stoffántól azt is, hogy portálunkat Soros György bőkezűen támogatja, valamint azt, hogy nemsokára az Európai Unió pénztárából is komoly összegeket markolhatunk föl, miután "generáljuk a zsidóellenességet".
"Bár a Kuruc.info honlapot már kormányszinten is szerették volna (?) megszüntetni, de különböző okok miatt erre nem került sor. Érdeke tehát az Uniónak, hogy a sokak szerint Soros pénzből üzemeltetett amerikai szerverről működő honlap megmaradjon és tovább generálja a zsidóellenességet. Amíg a képviselők egymást jelentgetik föl a bíróságokon, addig egyiknek sem jutott még eszébe – az igazságügyi államtitkárt is beleértve –, hogy a kuruc ellen feljelentéssel éljen", írja "búcsúlevelében" az Európai Idő címoldalán az összeesküvés-elméleteiről elhíresült Stoffán György.
Popély Gyula felvidéki születésű történésznek azonban nincs olyan jó humorérzéke, mint nekünk, nem képes jót nevetni a félkegyelmű újságíró agymenésein, hanem közel egy évi várakozás, önmegtartóztatás után ráunt arra, hogy Stoffán György a legkülönbözőbb fórumokon leügynöközze, letótozza. (Az újságíró vajon föl tud-e mutatni olyan magyar felmenőket, mint a felvidéki Popély Gyula, akinek nagyapja Horthy Miklós parancsnoksága alatt szolgált a Navarra csatahajón? - M. Á.) Stoffán György, amint azt már többször is megírtuk, a 2010-es országgyűlési képviselő-választások előtt néhány nappal megtudta, hogy Popély Gyulát a Jobbik indítja az országos kompenzációs listáján.
De mi van a vádaskodás, az ügynöközés hátterében? Popély Gyula a mostani házassága előtti életében közeli kapcsolatba került egy felvidéki magyar hölggyel, akinek - és a lányának - kulcsa, így szabad bejárása volt a jóhiszemű, a két hölgyet anyagilag is bőkezűen támogató történész lakásába, ahonnan távollétében a fehérnépek több mindent elemeltek, többi között Popély kézírásos naplóját is. (Egyébként a Popéllyal korábban közeli kapcsolatot ápoló felvidéki hölgy leányának két zabigyereke van, két helybeli cigánytól. A fiatalabbik nőszemély most azt állítja - Stoffán sajtóbeli fölerősítésével, hogy a történész megtámadta őt, és megverte őt a két cigány gyermeke szeme láttára.) Az ellopott, majd Stoffán György által a sajtóban közzétett naplórészletek egyébként egyáltalán nem bizonyítják sem Popély besúgói múltját, sem azt, hogy a kismamát ütlegelte volna az utcán, magyarán szó nincs benne a megzakkant újságíró által hangoztatott, az ellene folyó perek tárgyát képező vádaskodásokról.
A Popély Gyula házasodási szándékát - a jelenlegi feleségével - megtudó felvidéki, Popély által anyagilag támogatott hölgy mérgében elkezdte híresztelni, hogy az egyetemi tanár besúgó volt a csehszlovák időkben. A hölgy így jutott el a "leleplező" infóval Stoffán Györgyhöz, aki az állítás valódiságának megvizsgálása nélkül a Vona Gábornak és másoknak írt levelében, majd a sajtóban, egyszerre több fórumon is elkezdte ügynöközni Popély Gyulát, majd később azt is állította, hogy az utcán megtámadott és megvert egy kismamát (a cigányoktól származó két zabigyerek édesanyját - M. Á.), aki természetesen nem volt más, mint a korábbi hölgyismerős leánya. Olaj volt a tűzre, hogy Vona Gábor átlátott a szitán, nem hitt Stoffán vádaskodásának, és nem vette le a kompenzációs országos listáról Popély Gyulát.
Hároméves alaptalan vádaskodás után jelenleg úgy állunk, hogy Popély Gyula jogerősen is megnyerte a Stoffán György ellen indított első személyiségi jogi pert, míg további három még folyamatban van, mert a megzakkant újságíró akkor sem állt le a vádaskodásaival, amikor már mindenki, de leginkább a bíróság számára világos volt, hogy képtelen bizonyítani a Popély ügynöki és asszonyverő múltjára vonatkozó állításait. A történet egyik bájos fordulataként Stoffán a bíróságon fölszólította Popélyt: hozzon igazolást a pozsonyi Nemzeti Emlékezés Intézetétől arra vonatkozólag, hogy nem volt az egykori csehszlovák titkosszolgálattal együttműködő személy.
Csak mellékesen jegyezzük meg: nem Popélynak kellett bizonyítani azt, hogy nem volt ügynök, hanem Stoffánnak azt, hogy az volt. Popély Gyula ennek ellenére magyarra fordítva meghozta a kért igazolást, mire Stoffán a sajtóban azt kezdte terjeszteni, hogy a pozsonyi Nemzeti Emlékezet Intézete (a szlovákok Történeti Hivatala - M. Á.) tulajdonképpen egykori tót kommunisták irányítása alatt áll, s ezért "mosták tisztára a volt besúgó" Popélyt. A bizonyítás hiányában személyiségi jogok megsértéséért őt elítélő, "a Jobbik befolyása alá került" magyar bíróság és egyes bírók Stoffántól kiérdemelték a "nyilasok, nácik, fasiszták, szélsőjobboldal támogatói" jelzőt.
Az alaptalan vádaskodások miatt Stoffán Györgyöt a Székesfehérvári Bíróság, majd annak nyomán a Fővárosi Ítélőtábla, a nem vagyoni kártérítésen, perköltségek, ügyvédi díjak visszatérítésén kívül a Magyar Nemzetben közzéteendő nyilvános bocsánatkérésre is kötelezte, ám az újságíró a tárgyalóteremben kijelentette, hogy amint fizetni, úgy a bocsánatot kérni sem hajlandó.
Stoffánt a magyar bíróság lenácizása és minősíthetetlen dühöngései miatt a még folyamatban levő egyik perét tárgyaló bíró kitiltotta a tárgyalóteremből, amiért a félcédulás újságíró most Áder János államelnökhöz fordult jogorvoslatért. Reméljük, Stoffán azt is megemlítette a köztársasági elnökhöz írt kérelmében, hogy a Székesfehérvári Bíróság jegyzőkönyve szerint a tárgyalóteremben többi között azt ordítozta: "Undorom az egész országtól". Mindenesetre, kíváncsian várjuk a további fejleményeket, de addig is arra kérjük Stoffán kolléga urat, hogy ne tegye le a lantot, még részben se, mert szegényebbek lennénk az általa szinte hetenként szállított "kis színesekkel".
Mikó Áron - Kuruc.info