Szabályosan lesöpörte a mezőnyt a Magyar Bajusz Társaság csapata a németországi bajusz- és szakáll-világbajnokságon a magyar bajusz kategóriában.
Honfitársaink az Európa-bajnokságon korábban már győzedelmeskedtek, de világversenyen most először akasztották össze a bajszukat versenytársaikkal – nem akármilyen eredménnyel.
Zoom
A magyar bajusz kategóriában Járomi Zsolt (44) szerezte meg a világbajnoki címet, míg a vicevilágbajnok, vagyis a második Szentpétery István lett, de a szép szerepléshez a hatodik helyre felzárkózó Sólyom Ferenc és Érzsiás Vencel, illetve a természetes bajuszok között kis híján dobogós, negyedik helyezést szerző Szabó Sándor is hozzájárult.
Zoom
Járomi Zsolt világbajnok (balra), valamint Szentpétery István vicebajnok (azaz második)
– Dús, két oldalra húzott, és a vége fölfelé áll – sorolta a magyar bajusz legfontosabb ismertetőjegyeit a világbajnok Járomi Zsolt. A pedagógus szerint a szakáll csak úgy nő, de a bajusz vállalás dolga.
– Igényli a törődést. Naponta-kétnaponta kell borotválkozni, illetve rendszeresen mosni, fésülni a bajuszt. – Azért küzdünk, hogy visszaállítsuk ezt a szép, férfias hagyományt – tette hozzá.
Zoom
Büszkén állt fel a dobogó legmagasabb fokára Járomi Zsolt, a magyar bajusz kategória bajnoka
(Blikk)