Veszprém megyei az a "fiatal", aki vasárnap délután egyelőre tisztázatlan körülmények között az útról kisodródva kidöntötte és összetörte a Radnóti-emlékművet Győr határában. A 24 éves pápai "fiú" önként adta fel magát a rendőrségen, vallomása szerint kölcsön autóval igyekeztek barátjával egy győri szórakozóhelyre hajnali 2 óra körül, és helyismeret hiányában, a sűrű ködben túl későn vette észre az út mellett álló gránitszobrot. Hiába próbált fékezni, a tujákon keresztül az emlékműnek ütközött, majd ijedtében elhajtott a helyszínről. A Pannon Média megtalálta a "fiatalembert", aki fiatal kora ellenére nem ismeretlen a rendőrség előtt.

Mint ismeretes, hétfőn korán reggel egy abdai lakos vette észre a kidöntött gránitszobrot, majd értesítette a polgármestert. A rendőrség, miután megtalálta a sérült Mercedest Öttevény határában, közúti baleset gondatlan okozása miatt indított vizsgálatot. A gépkocsi sofőrje kedden 14 óra 20 perckor adta fel magát.
A pápai illetőségű, 24 éves P. Szabolcs többszörösen büntetett előéletű, jelenleg is folyik ellene más ügyben büntetőeljárás. Mindez talán érthetőbb magyarázatod ad arra, miért nem értesítette a rendőrséget a balesetről…

Az Öttevénynél megtalált Mercedes, amely a szobornak ütközött, egy másik "ismert fiatalember", a homokbödögei B. Róbert tulajdona. A 37 éves férfinak autójára egy ideig még nem lesz szüksége, ugyanis garázdaság miatt hetek óta előzetes letartóztatásban van. Augusztus végén a pápai buszpályaudvar környékén garázdálkodott több másik "fiatallal", és két társával összevert egy mit sem sejtő, buszra várakozó fiatal férfit egy a rendőrök szerint is nehezebben beszerezhető, természetesen illegális professzionális viperával.
Ő "B.", azaz Bogdán Róbert, a kormány bokszakadémiái látogatóinak egyik lehetséges példaképe, az esetről itt írtunk:

"Mindez nem támasztja alá azokat a korábbi teóriákat, mely szerint rasszista indíttatás állhat a szobor kidöntése mögött" - írja a lap. Emlékeztetünk azonban, hogy nem "teóriákról" volt szó, hanem - amint azt azonnal megírtuk - az MTI szándékos hírhamisításáról, hogy lehessen megint fasisztázni. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy Karsai László fiacskája már azonnal be is dobta a "hírt" ATV-s szereplése során, mondván, annyira tombol itt a fasizmus, hogy már Radnóti-szobordöntés is volt.
Zoom
A gondatlan közlekedési baleset okozását egyébként a törvény nem bünteti, így ha biztosítás volt az autóra, B. Róbert barátja, P. Szabolcs vélhetően minden gond nélkül megússza a történteket.
(Kuruc.info - Pannon Média nyomán)