És közben persze beszámol "a nálunk tapasztalható fasizálódásról, a mocskos zsidózásról, a nácik szerecsenmosdatásásról, a zsidó háttéruralomról, a zsidó bankárokról szóló hazugságokról, valamint a folyamatos cigányozásról és buzizásról". (Bővebben erről itt.)

Az már csak hab a tortán, hogy azzal hívogatják az embereket: aki részt vesz a háromnyelvű koncerten, az általuk patronált debreceni iskolát is támogatja, a művész úr ugyanis annyira rendes, hogy a befolyó pénz egy részét az intézménynek adja. Bizony... És nem is akármennyit: egy, azaz 1 dollárt minden belépőből. Így ha lesznek ötvenen, akkor bizony kerek ötven dollárt, azaz bő 11 ezer forintot kap a patronált iskola... Örülhetnek a rajzolgató gyermekek... ha másnak nem, hát annak, hogy legalább nem velük fizetteti ki az amúgy is mindig nehéz anyagi helyzetről hazudozó zsidó a fellépését - egy ügyes metélt még azt is el tudná érni az antiszemitizmus elleni küzdelem jegyében.
Zoom
Elvileg erről szólna a dolog
Íme a felhívás teljes szövege, szép, ékezetes magyarsággal (az eredeti itt érhető el):
Gerendas Peter - Gitaromba kapaszkodva
Garai Gabor, Magyarorszag Bostoni Tiszteletbeli Fokonzulja, Losonci Ildiko, a Konzulatusi Iroda Vezetoje, Baloghne Kovacs Eva, a Magyarok Vilagklubja Bostoni Tarsklubjanak Elnoke es Szechenyi Peter, a Tarsklub Alelnoke ezuttal nagy tisztelettel meghivja Boston es kornyeke zenerajongoit Gerendas Peter Liszt Ferenc-dijas zeneszerzo, eloadomuvesz es szovegiro “Gitaromba kapaszkodva” cimu uj lemezenek unnepi bemutatojara.
A koncert december 6-an este kerul megrendezesre a Magyar Tiszteletbeli Konzulatus epuleteben.
Belepo dij: $20
Helyszin:Tiszteletbeli Magyar Konzulatus
111 Hungtington Ave, 25ik emelet, Boston, MA 02199
Program:
6:00 Erkezes es bejelentkezes
6:30-7:00 ismerkedes, beszelgetes, az erkezok fogadasa itallal es sutemennyel
7:00-9:00 Koncert, kozben szunet, talalkozas a muvesszel, CD vasarlas es dedikalas.
Ez a program az unnepi keszulodes fenyeben egyben egy jotekonysagi rendezveny is, mert a muvesz a belepo dijbol minden erkezo utan $1-t az altalunk patronalt es a rajzpalyazatban resztvevo debreceni magyar iskolanak adomanyoz. Tehat minel tobben jovunk el, annal jobban tudjuk segiteni az Ibolya Utcai Altalanos iskolasokat is, akik evek ota olyan lelkesen kuldik el rajzaikat a karacsonyi unnepsegunkre.
Kerunk minden resztvevot, hogy elozetesen jelezze reszvetelet es iratkozzon fel a resztvevok listajara, ugyanis biztonsagi okokbol csak az tud majd feljonni a 25-ik emeletre, aki elozetesen jelezte reszvetelet emailben vagy telefonon Baloghne Kovacs Evanak.
Email: baloghek@prodigy.net
Tel: (617) 682-0053
A jelentkezes hatarideje December 4.
A muveszrol:
Gerendas Peter zenejet leginkabb a latin muzsika, a rock es a lirai dallamok jellemzik. Kellemes hangzasu muvei es az altala irt dalok minden korosztaly fuleben visszacsengenek. A Liszt dij mellett 1999-ben Huszka Jeno-dijat es az ev zeneszerzoje es enekese kituntetest kapta. 2001-ben a Radnoti Miklos antirasszista dij tulajdonosa lett, melyet a Budapest dij kovetett 2004-ben. 2008-ban a Magyar Koztarsasag Erdemrend Lovagkeresztje kituntetesben reszesult a muvesz.
Ez a jeles alkalom nagy megtiszteltetes a szamunkra. A muvesz vallja, hogy a kultura terjesztese olyan nemes feladat, amely nem ismer orszaghatarokat. Dalait magyarul, angolul es heberul adja elo. Az altala irt alkotasok hires magyar eloadok tolmacsolasaban is megszolalnak mind a mai napig, hogy csak az ismertebb eladomuveszeket emlitsuk: Koncz Zsuzsa, Katona Klari, Zoran, Brody Janos, Dusan, Demjen Ferenc (Rozsi) es Somlo Tamas.
A most bemutatasra kerulo uj osszeallitas a mai kornak szol. Megszolal benne mindaz, ami a mai magyar embert, muveszt es enekest foglalkoztatja. Beszel a kor ujdonsagairol, de enekel a jelen muveszek aggodalmairol is, majd pedig a multba nezve elemzi a sajat helyet es ertekeit a mai vilagban. A muvesz az elmult hetekben bocsatotta a magyarorszagi nagykozonseg ele azt a konyvet is, amely a kiadott lemezehez kapcsolodva felvazolja a muveszi palyajanak legfontosabb allomasait.
Fontos informaciok:
1. A belepti dijakat a helyszinen keszpenzben kell befizetni.
2. Amennyiben valaki feliratkozik, de nem tud eljonni, ugy kerjuk, hogy azt is jelezze, hogy ne varjunk ra a foldszinten. Az emeletre ugyanis csak csoportosan tudjuk felkalauzolni a resztvevoket. Ha valaki keson erkezik es elozetesen nem jelzi azt, sajnos nem tud majd feljonni, mert 7 ora utan le kell zarnunk a felvezetest.
3. Parkolasra javasoljuk az epulet alatti garazst, ha az utcai parkolas nem megoldhato. Mivel altalaban eleg magasak a parkolasi arak a belvarosban, javasoljuk a parkolojegy ervenyesitteteset barhol az epuleten belul. Pl. ha valaki vesz egy kavet a Dunkin Donuts-ban es keri, hogy pecseteljek le a parkolo cedulajat, a parkolas $36 helyett igy csak $12 lesz.
Talalkozunk december 6-an, a Mikulas napjan! Miklosok $5 kedvezmenyben reszesulnek!
(Kuruc.info)
Frissítés: valami hasonlóra lehet számítani a "jótékonysági koncerten":
Kapcsolódó: