A jó Schmuck Andor az Egyenes Beszéd tegnapi adásában alaposan kiborult. Ennek oka az volt, hogy egyrészt Gyurcsányéknak nem kell az ő szociáldemokrata pártja (őszintén szólva ezen nem csodálkozunk, hiszen Fletót csak a hatalom visszaszerzése érdekli, s ebből a szempontból Schmuck mozgalma csak tehertétel a számára, sőt a másik két "szövetségesé" is.

Megható volt hallgatni, ahogyan ez a drága ember mint a legalkalmasabb miniszterelnök-jelöltet sztárolta még két nappal ezelőtt ugyancsak az ATV-ben Kálmán Olga műsorában Mesterházyt, ám tegnap már odanyilatkozott, hogy benne bizony - mintegy erotikus asszociációkat ébresztve a nézőben - ágaskodnak a miniszterelnöki ambíciók.) Így Andorunk pótcselekvésként rögvest egy mondat után rátért a szörnyűséges nácista-fasiszta veszély taglalására.
Miként a mellékelt videorészletből kiderül, kiborulásának az volt az oka, hogy a főváros patronálásával az idén is Kitörés-túrát fognak rendezni, s ott olyan derék emberek is meg fognak jelenni, akik csendőrruhát, SS-uniformist és magyar katonai egyenruhát viselnek majd.
S horrbile dictu, a legeredményesebb túrázók nemzetiszocialista relikviákat, másodosztályú vaskereszteket stb. fognak kitüntetésként kapni. S hogy a dramaturgiai hatás és a közönség katarzisélménye abszolút tökéletes legyen, a "szépkorúak" evilági legfőbb patrónusa még megjegyzi: mindezt a holokamu 70. évfordulójának évében. Iszonyat! "Szó bennszakad, hang fennakad, lehellet megszegik." S a földi halandó csak ül és néz ennyi rémes szörnyűség láttán... Jó szórakozást minden kedves olvasónknak e becses kis filmrészlethez!
Lipusz Zsolt - Kuruc.info