Francois Hollande kezdte a táncot egy beugrós libellével, miszerint Franciaország mégsem szállítja le az Oroszországgal szerződött 2 db Mistral típusú hajót. Oroszország a klasszikus balett szabályainak megfelelőlen a legelején kezdte a szerződés idevonatkozó pontjainál táncát, és emlékeztette a francia miniszterelnököt, hogy ez esetben a szerződés összegén felül majdnem a szerződéssel azonos mértékű összeget kell visszatéríteni az orosz honvédelmi minisztérium számára, mert ez így dukál.
Zoom
A fotón a már úszó Mistral, ezt kellene átadni ez évben a Saint-Nazaire-i gyárból
A Saint-Nazaire-i hajóépítő munkások szakszervezete is egy erőteljes lépéssel ugrott a táncba, sztrájkokkal és egyéb sasszékkal fenyegették meg a pozíciójában amúgy is harmatgyönge Hollande-ot. A francia miniszterelnök ezek után szólótáncában eljárta, hogy nem bontják fel a szerződést, csak novemberig elhalasztják a munkálatokat, mire az orosz fél jelezte, hogy ez nekik nem probléma, mivel az orosz hadsereg átfegyverzésének tempója megenged egy ilyen szünetet, addig a munkások átrendezhetik a színpadot, a szereplők a büfében kortyolhatnak egy pohár hideg Veuve Clicquot Cuvee Brut pezsgőt.
Még várjuk, Barack Obama csatlakozik-e a tánchoz, és bemutatja-e régi jól ismert menüettlépéseit, így lesz teljes a francia négyes.
Udo Winter
Berlin
(Forrás itt, videó itt.)