Eltünteti a polcairól egy svéd áruház a nemzetiszocialista jelképeket viselő játékkatonákat, írja a thelocal.se. Az ország nyugati felében, Ullaredben található Gekas nevű üzlet vásárlói azt kifogásolták, hogy a játékosztályon több játékkatona is nemzetiszocialista jelképeket visel − horogkeresztet, birodalmi sast −, ruházatuk a Gestapo egyenruhájához hasonlít.
Zoom
Az üzlet vezérigazgatója, Boris Lennerhov megerősítette, hogy a tervek szerint eltávolítják a játékokat.
A cikk szerint nem ez az első eset, amikor tiltott nemzetiszocialista jelképeket viselő termékeket találnak svéd üzletek polcain:
- a Mango októberben volt kénytelen kiadni egy bocsánatkérő közleményt, amiért az egyik ingükön pont olyan s betűk voltak, mint amilyen a Waffen SS egyenruháin
- a spanyol Zarának legutóbb egy sárga csillagos póló miatt kellett elnézést kérnie, majd azokat visszavonnia. A pólókat elmondásuk szerint seriffcsillaggal látták el, a sárga csillagos csíkos felső azonban sokak szerint sokkal inkább a koncentrációs táborokban viselt egyenruhához hasonlított
- szintén a Zara, 2007-ben egy vásárló tiltakozása miatt vont vissza egy egész táskasorozatot. Egy nagy-britanniai vásárló panaszt tett és visszaküldte a táskát a cégnek, mert horogkeresztes hímzés díszíti a táska oldalát.
(Index nyomán)
Kapcsolódó: