Végkifejletéhez közeledhet a végrehajtók által elrabolható milliárdokért folyó maffiaharc: úgy látszik, a "gyilkos" Császtinak már semmi sem drága, gyakorlatilag mondja, ami éppen eszébe jut. A miniszteri biztos kinevezését követően tartott elnökségi ülésen már odáig jutott, hogy Észak-Koreához hasonlítsa Magyarországot.

Császti Ferenc
Az elhangzottak szerint ott sincs sehol leírva, hogy egy államtitkár (vagy miniszteri biztos) mit tehet és mit nem, ez a totális diktatúra ismérve. Felmerül a kérdés: miért rémisztgeti burkoltan teljes vagyon- és hivatalvesztéssel a "gyilkos" a végrehajtókat? Hogy maga mellé állítsa őket, és így bojkottálják a szakma megújítását. Ha a miniszteri biztos személyében egy megfelelő ellenségképet tud vetíteni mostani bűntársai elé, azok attól jobban fognak félni, mint tőle. Ezzel számára optimális esetben elérheti, hogy befeszüljenek a kezdődő vizsgálatoknak, tartsanak vissza minél több információt, ellehetetlenítve a jelenlegi kamarai vezetés felelősségre vonására irányuló törekvéseket. Mert nem nehéz kitalálni: ha kiteszik Császti szűrét, jó eséllyel börtönbe kerül, és nemcsak az idők során kiépített legális és illegális bevételeit bukja, hanem azokat a pénzeket is, amiket más végrehajtók fizetnek neki hosszú-hosszú ideje péntekenként azért, mert területet kaptak tőle, egyféle hűségpénz gyanánt. Így épülhet fel egy feudális maffia, aminek feje lassan a porba hull. Arra már szót sem kell pazarolni, hogy ha minél több tag áll ellen ebből a szervezetlen, azzal nő annak a reménye, hogy megússzák Császtiék a felelősségre vonást.
Apropó maffia. Császti egy másik, hasonló összetételben tartott maffiagyűlésén arról diskurál alvezérével (értsd: csicskájával), Schmidt Zoltánnal, Széles elvtárs emberével, hogy a jól kiépített (bűn)szervezetüket nem az Igazságügyi Minisztérium akarja átvenni, hanem egy annál jóval magasabb erő, amit az ország második legnagyobb politikai szereplője, maga Lázár János irányít. Ők vetettek szemet a Császti jól kiépített szervezetére, törvények felett álló jogosítványaikra. A gyilkos egyszerűen - nyilvánosan - kijelenti, hogy Fityesz második embere saját céljaira akarja elvenni tőlük jól felépített hálózatukat. Úgy látszik, nem tetszik az öregnek, hogy van nála fiatalabb és erősebb, aki simán le tudja nyomni…
Zoom
Schmidt Zoltán
„Lézer Jani” ugyanis a böszménél, de még Széles elvtársnál is erősebb, talán mohóbb és gátlástalanabb is az agyilag leszállóágon lévő békemenetes oligarchánál. Császti azért nem kell tovább, mert most elveszik "életművét", és nincs szükség a továbbiakban tanúkra, hogy ki és mennyi pénzt lop el. Minket, magyarokat, adósokat és hitelezőket kizárólag az a tény nyugtathat, hogy ha lerombol valaki valamit, az már utána sosem, vagy csak sokára lesz újra a régi. Addig lehet egy lélegzetvételnyi időnk, kérünk egy kávét, és hátradőlve figyeljük a közkedvelt maffiózóink násztáncát...
Az alább hallható hangfelvételünkön Császti Ferenc, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara volt elnöke beszél a végrehajtói kamara elnökségi ülésén arról, hogy Magyarország olyan, mint Észak-Korea, ott is miniszteri biztosok uralkodnak. Jelen van a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara teljes vezetése és még kb. 30 bírósági végrehajtó.
Császti Ferenc: Miniszteri biztos nem fogja tudni, ez itt nincs leírva, hogy a kamara előtt milyen szempontból van korlátozva, vagy korlátozva lenne bármiben, de hát ezt azért nem lehet leírni. Ha ezt leírják, akkor onnantól kezdve gyakorlatilag - mondjuk ennek is vannak nemzetközi példák az ilyen, hogy a vezetőkhöz hozzá kell járulni a központi vezetésnek -, tehát Észak-Korea is így működik gyakorlatilag. Úgyhogy nem lehet azt, hogy nemzetközi példa nélkül állna ez a történet.
A második, ugyancsak portálunk által megszerzett hangfelvételen Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara jelenlegi elnöke, Schmidt Zoltán beszél, valamint Császti Ferenc, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara volt elnöke - jelenleg a rendszert a háttérből irányító - elnökségi tag mondja el az MBVK elnökségi ülésén azt, hogy Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, hátterére támaszkodva, meg akarja szerezni a végrehajtás piacát.
Schmidt Zoltán: Csak annyi, hogy részben néhányunknak összecsengő információink vannak a tieddel, csak mi úgy tudjuk, hogy az egész csapatot bedarálják, méghozzá 2016. év elejétől, és ezt nem is az IM irányítja, hanem az IM-et minisztériumban felügyelő miniszter, aki egy nagyon nagy ember, szerintem Magyarország első vagy második legerősebb politikusa, és őmögötte nagyon nagy fokú ... (nem érthető) háttér áll...
Császti Ferenc: Arra a lézeres dologra gondolsz? (Ti. "Lézer Janira" - a szerk.)
Schmidt Zoltán: Hogy?
Császti Ferenc: A lézeres dologra gondolsz?
Schmidt Zoltán: Igen! Na most én úgy tudom, hogy az egész piac kell, és nem lesz itt, hogy most... rálátnak az adatokra, továbbítják az információkat. Tisztán gondolják, hogy ez nekik, hogy-hogy nem, és majd mikor mi már mind a levesbe megyünk, akkor majd jön a Kánaán. Akkor megütik a lehetőségeket, a piacot stb., stb.
(Kuruc.info)
(Folytatjuk)