Miközben a Parlament előtt éppen a költségvetés szociális megszorításai ellen tüntettek, többek között "3 300 000 embernek rendszeresen nincs elég pénze élelmiszerre!", illetve "2 500 000 ember nem tudja fizetni a lakbért, rezsit vagy a lakáshitelt!" feliratú táblákat tartva, egyszer csak átvágott közöttük Habony Árpád, Orbán Viktor főtanácsadója, kezében egy talán frissen vásárolt Gucci luxustáskával.
Zoom
Buzis retikülhöz buzis kabát jár...
Habony épp akkor sétált ki a Parlamentből, amikor a tüntetők át akarták adni karácsonyi csomagjaikat a képviselőknek. Ezekben a csomagokban csokoládék találhatóak, melyeknek a csomagolásán olyan gyerekek fotói szerepelnek, akiknek a szülei a dohányipart érintő törvények miatt elveszíthetik a munkájukat.
Zoom
Hogy pontosan mennyibe is kerülhetett Habony kiegészítője, arra a Gucci honlapján található meg a válasz, s így kiderül, mit engedhet meg magának a kormányfő tanácsadója, aki papíron egyetlen fillért sem kap munkájáért.
A bézs alapon kék mintás Gucci kézi- és laptoptáskához most az eredeti 2100 dolláros ára helyett "mindössze" 1469-ért lehet hozzájutni, ami mai árfolyamon 520 ezer forint helyett "mindössze" 364 ezer forint.
Zoom
Már október 16-án is feltűnt Habonynál egy hasonló táska - lehet, hogy "szegény" lecsúszott az akcióról...
(Index nyomán)