A kézikönyvet - állítólag - egy Soros Györgyhöz köthető szervezet adja ki. Közben az üzletember érdekeltségébe tartozó egyik alapítvány információs portált is működtet, hogy a migránsok könnyebben jussanak Európába.
Welcome to Europe (Üdvözlünk Európában) - ezzel a címmel működtet információs portált az Európába tartó menekülteknek és migránsoknak a magyar származású milliárdos, Soros György érdekeltségében álló Nyílt Társadalom Alapítvány.
A honlap több nyelven komplett útmutatót ad mindazoknak a főként közel-keleti, afrikai és ázsiai bevándorlóknak, akik - saját hazájuk helyett - az Európai Unióban képzelik el a jövőjüket. Az oldal külön kitér az európai migrációs szabályokra és a lehetséges "kiskapukra" is. De országokra lebontva is megtalálhatják a bevándorlók, hogy kinek, hova és hogyan érdemes menni, hogy a legnagyobb eséllyel befogadják.
Külön figyelmet szentelnek Magyarországnak is, a jog viszont nem számít
A Soros Györgyhöz és a Nyílt Társadalom Alapítványhoz köthető oldal Magyarországnak is külön aloldalt szentelt. Rögtön az elején azok a nevek és telefonszámok szerepelnek, amelyeket az országba érve érdemes keresnük a migránsoknak. Szociális ügyekben a Menedék Egyesületet, illetve a befogadótáborokban tevékenykedő szociális munkásokat ajánlják. Jogi segítséggel is felvértezhetik magukat a migránsok. Elsőként a Magyar Helsinki Bizottság elérhetőségei szerepelnek, de számos ügyvéd is ingyenesen rendelkezésükre bocsátja szolgáltatásait.
A portál részletesen leírja azt is, mit kell tenni akkor, ha nem akar a bevándorló Magyarországon maradni. Elsőként azt írja, határozottan ki kell jelentenie: nem akarja, hogy Görögországba visszatoloncolják. A honlap szerint így ugyanis a bevándorlási hatóság leállítja az eljárást hetekre, majd a végén engednek, és nem fogják kitoloncolni. Külön ajánlják, hogy szerezzenek igazolást egészségügyi vagy pszichológiai problémákról, mert azzal is hátráltatni lehet bármilyen kitoloncolást. Igaz, ezt a részt 2012-ben frissítették utoljára.

Minden a terv szerint halad
Külön figyelmet szentelnek az ujjlenyomatok ügyének. Vastaggal szedve írják, hogy ha a bevándorló ujjlenyomatot ad Magyarországon, akkor bárhova is megy tovább, Magyarországra fogják visszaküldeni.
Az M1 többször is beszámolt róla: a migránsok nem hajlandók ujjlenyomatot adni, hogy így meggátolják a hatósági regisztrációt, amely pedig uniós kötelezettség.
 A honlap egyébként nem is nagyon ajánlja senkinek, hogy Magyarországon maradjon. Az indoklás szerint hazánkban igen kemények az életkörülmények, a hatóságok ellenségesek és táborokba zárják a migránsokat, ahol nem ritkák a zavargások és tüntetések.
A honlap letölthető és kinyomtatható információs lapokat is rendelkezésre bocsát, amelyekben a legfontosabb információkat, elérhetőségeket, útvonalakat magával is viheti az útra a bevándorló, méghozzá akár a saját nyelvén, például pastuul, farsiul, arabul, szomáliul vagy tigrinyául. Ez utóbbi nyelvet Eritrea és Etiópia egyes részein beszélik.
Már a csempészhajókon megkapják a beszivárgást segítő tananyagot
És ez még nem minden. Nemrég a brit Sky News riportere a Görögországi Leszbosz szigetén a partra sodródva talált egy kézikönyvet, amelyet szintén egy Soros Györgyhöz köthető szervezet ad ki. Az útmutatót a csempészhajókon osztogatják a migránsoknak, szintén a legfontosabb tudnivalókkal, térképekkel, elérhetőségekkel, több nyelven kinyomtatva. A könyv már-már kiképzi a migránsokat a jogaikról, ezért is fordulhat olyan gyakran, hogy a bevándorlók már tudják, milyen szavakkal, viselkedéssel vagy esetleg papírokkal kell fellépni egyes hatósági intézkedésekkel szemben.
Sajtóhírek szerint a „Soros-szervezetek" a kezdetektől a célállomásig segítik a migránsokat.
Magyarországon a Migration Aid nevű zsidószagú csoport az, amely az ideérkező migránsok dédelgetésére alakult. A napokban épp azt kifogásolták, hogy nem kaptak pénzt a kormánytól erre a munkára. Azonban még a Fidesz is azon allásponton van, hogy a Migration Aid nevű Facebook-csoport nem tartozik, átláthatatlansága miatt nem is tartozhat a közpénzzel támogatottak közé. Hozzátették: a civilek kiadásait "Soros György nagylelkű támogatása" minden bizonnyal nagy részben fedezi. Ezekről a támogatásokról tudnának mesélni jó páran a kormánypárti sorokból, Orbánnal az élen.
(Híradó.hu nyomán)
Kapcsolódó: