Nincs is annál szebb, mint amikor a Hitgyüli tévéje siránkozik amiatt, hogy választott népük fiai nemcsak a magyar gyarmaton, de még a saját nagy testvérüknél sem tudják elérni céljukat - ami, öntömjénezés nélkül is kijelenthető, meglehetősen ritkának számít már jó ideje mind magyar, mind pedig világpolitikai szinten.
Alább olvasható az atv.hu ma reggeli siránkozása.
Zoom
Néhány ismeretlen náci megfektette a magyar igazságszolgáltatást
A Kurucinfó nevű neonáci portál a hatóság többszöri nekigyürkőzése és egy jogerős ítélet ellenére zavartalanul működik.
Nagyon úgy fest, hogy a magyar igazságszolgáltatás nem bír Kurucinfó neonáci hírportállal.
2015. január 14.
Ahogy arról portálunk is beszámolt, a bíróság idén januárban elrendelte az „Elbocsátó levelek, fizetési kimutatások, precíz adatkezelés – ’unortodox’ dokumentumok Auschwitzból” című, 2013-ban megjelent kurucinfós cikk és az ahhoz tartozó hozzászólások végleges hozzáférhetetlenné tételét. A döntés idén márciusban jogerőre emelkedett.
Magyar bíróság első alkalommal rendelte el internetes tartalom hozzáférhetetlenné tételét. Akkor elmondták, hogy ha az amerikai tárhelyszolgáltató - a neonáci portál ugyanis amerikai szerveren fut - nem tesz eleget a végzésnek, a Külügyminisztérium jogsegélykérelemmel fordulhat az Egyesült Államok hatóságaihoz. Ha ez is eredménytelen lesz, akkor a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság szólítja majd fel Magyarország összes internetszolgáltatóját, hogy tegyék elérhetetlenné a holokauszttagadó cikket.
2015. június 1.
Teltek múltak a hónapok, az amerikaiak pedig nem léptek maguktól. Mivel a bíróság jogerős döntése ellenére az említett iromány továbbra is elérhető volt a portálon, az atv.hu megkereste a Fővárosi Törvényszéket, ahol azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a bíróság május elején jogsegély kérelmet terjesztett elő az Amerikai Egyesült Államok illetékes hatósága felé az Igazságügyi Minisztérium közreműködésével.
Póta Péter, a Fővárosi Törvényszék sajtószóvivője portálunknak akkor azt mondta, hogy „amennyiben az eltávolítást jogsegély kérelem keretében sem sikerül elérni, akkor a bíróság az adatok végleges hozzáférhetetlenné tételét az elektronikus adathoz való hozzáférés végleges megakadályozásával fogja elrendelni”, magyarán a hazai internetszolgáltatókat kötelezik arra, hogy az érintett internetes oldal az ő szolgáltatásukkal ne legyen elérhető. A szóvivő korábban közölte lapunkkal, hogy a bíróság a kézbesítéstől számítva 30 napot vár a jogsegélykérelem teljesítésére, ezt követően tudja megtenni a további intézkedéseket.
Az írás és az ahhoz tartozó kommentek azóta is elérhetők a kurucinfón.
2015. június 25.
Nem csak ebben az ügyben tűnik tehetetlennek a magyar igazságszolgáltatás. Június utolsó napjaiban elsőként számoltunk be arról, hogy a Pesti Központi Kerületi Bíróság elrendelte a kurucinfón elérhető „holokamu” elnevezésű aloldal végleges hozzáférhetetlenné tételét. A Fővárosi Főügyészség szóvivője akkor azt közölte portálunkkal, hogy az ügyészség azért indítványozta az aloldal végleges hozzáférhetetlenné tételét, mert „az aloldalon olyan cikkek, írások összegyűjtése történt meg, melyek a holokauszt megtörténtét tagadják, kétségbe vonják, jelentéktelen színben tüntetik fel, illetőleg ezen állítást igazolni próbálják”. A bíróság a Tett és Védelem Alapítvány feljelentése nyomán tett ügyészi indítványt megalapozottnak találta.
Ennek ellenére a „holokamu” rovat továbbra is létezik a portálon, sőt, újabb cikkekkel bővült.
Portálunk a múlt héten illetve tegnap és ma telefonon és emailben is kereste a Fővárosi Törvényszéket azzal kapcsolatban, hogy hol tart az említett holokauszttagadó cikk, valamint az aloldal ügye, azonban mindezidáig nem kaptunk választ a kérdéseinkre. Amennyiben megtudunk valamit, frissítjük a cikket.
Dajcstomi sem bír a kurucokkal
Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő még 2013-ban adott 72 órás ultimátumot az ügyészségnek, hogy „törvényes kötelezettségének végre eleget téve egyszer és mindenkorra” számolja fel a kuruc.info működését. Néhány hónapja megkérdeztük a kormánypárti politikust, hogy milyen lépések várhatóak az ügyben. Deutsch Tamás akkor elmondta, hogy hiába van az Egyesült Államok és Magyarország között hatályos és érvényes büntetőjogi jogsegély egyezmény, „az amerikai ügyészi és bírói szervek nem voltak partnerei a magyar jogalkalmazói szerveknek”, ezért nem kapcsolták még le a nyíltan neonáci honlapot.
A politikus ugyanakkor hozzátette: a magyar parlament időközben módosította a Btk.-t, így már van lehetőség arra, hogy az ügyészség és a rendőrség kezdeményezésére „egy megindult büntetőeljárásban a bíróság olyan döntést hozzon, amellyel Magyarországon elérhetetlenné válnak a külföldön működtetett, külföldi technikai háttérrel működő honlapok”.
Korábban írtuk: