A mértékadó német Der Tagesspiegel címlapja egy baki miatt azt sugallta, hogy Adolf Hitler visszatért, és megoldja a menekülthelyzetet: egymás mellé került a Führer fotója és a menekültügyi helyzetről szóló cikkük. Balszerencsés véletlennek nevezték az esetet, pedig igen sok igazság van benne. 
Amint azt hírül adtuk, megfilmesítették Timur Vermes szatirikus könyvét, a Nézd, ki van itt-et. A történet arról szól, hogy a Vezér több évtizednyi kóma után a mai, "multikulturális" Németországban ébred fel. Most maga a lap, a Der Tagesspiegel is a történetbe beleillő bakit követetett el: a filmről szóló kritikája mellé tette Angela Merkel kancellár menekültstratégiáját összegző cikkét.
Zoom
A címlapot nemcsak azért volt könnyű félreérteni, mert vélhetően egyre több német sírja vissza a bajszos kancellárt, hanem a címadás miatt is: A menekültválság kiemelt jelentőségűvé vált (de úgy is érthető, hogy gondot okoz a főnöknek) címmel közölték a Merkel katasztrofális menekültstratégiájáról szóló cikküket, felette pedig a filmből vett képet. A fotón Oliver Masucci színész sétál Hitlerként Berlinben, a képfelírás pedig: "Már megint ő."
A lap közleményben kért elnézést csütörtökön: nem gondoltak arra, hogy félreérthető lesz a címlap. "Elnézést kérünk olvasóinktól az ízléstelen áthallás miatt a szöveg és a fotó között" – mentegetőztek az igen frappánsra sikerült címlap miatt.
Pedig az igazság felmutatása miatt fölösleges mentegetőzni.
(Kuruc.info - Index korrigálva)