A Magyar Nemzeti Bank egyik alapítványa 1,8 millió forinttal támogatta a Miskolc Televízió Helyzetkép című műsorának könyv változatát. A szerző szerint a kiadványra azért volt szükség, mert az adások iránt országosan is nagy volt az érdeklődés, holott a Jobbikot alpári módon gyalázó műsort még Miskolcon is alig ismerik, hangozott el az ellenzéki párt pénteki sajtótájékoztatóján.
Jakab Péter, a Jobbik miskolci frakcióvezetője elmondta, a kötet döntően a 2014-es önkormányzati választások előtti adásokat tartalmazza, amelyekben Bayer Zsolt vezetésével rendre a Jobbikot gyalázták, nem egyszer alpári stílusban, bár a szerző, Simon János a könyvben könnyed humort és mély szakmai elemzéseket említ.
Mi indokolta valójában, hogy egy politikailag és emberileg is mélyigénytelen, Miskolcon is alig nézett műsor könyv változatát a Magyar Nemzeti Bank közel kétmillió forinttal támogassa? Összeegyeztethető-e mindez az MNB közfeladataival, a politikai semlegesség követelményével? Komolyan gondolja-e Matolcsy György, hogy egy ilyen műsor közpénzből történő népszerűsítése fontosabb, mint az egészségügy rendbetétele? - tette fel a kérdést a jobbikos politikus.
Szerinte az is erősen megkérdőjelezhető, hogy a támogatás összhangban van-e az azt kifizető Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány alapító okiratával, ezért a miskolci Jobbik az ügyészséghez kíván fordulni.