Úgy tűnik hazánk is próbál felzárkózni Németországhoz. Szeptember végétől a hazai mozikban is játsszák a tavaji év germanisztáni sikerfilmjét, az “Isten hozott Németországban!” című kvázi migránspropagandát.
A történet szerint a Hartmann család nyugdíjas Angelikája egy napon úgy dönt, hogy befogad egy "menekültet" a családba. A férje persze ennek nem örül, hogy a fiatal nigériai Diallo beköltözik.

A 2016 novemberi "német" vígjáték igyekszik felsoroltatni az összes “előítéletet” (értsd: tapasztalati tudást) a betolakodókkal szemben. Kvázi gúny tárgyává teszik az apát, aki szkeptikus az üggyel kapcsolatban, de belemegy a befogadásba.
Az egész film egy gigantikus nagy sztereotípia, amiben a rendőrök gonosz menekültrugdosók, a barátok idegengyűlölő idióták, míg a migránsok pedig teljesen jó fej, kedves menekültek, akik tökéletesen képesek integrálódni a német társadalomba.
Vannak itt hálás bevándorlók, gonosz nácik, és persze a legnagyobb bolondok és idióták maguk a Hartmann család, akik befogadják a teljesen normális nigériait.
Agyrém. Szóval ezt játsszák a végvári vitéz határkerítéses Magyarországának mozijaiban.
(Breitportal - Port nyomán)