A Magyar Hírlap birtokába került egy hangfelvétel, melyen Tóth Péter, a Jobbik Csongrád megyei és szegedi elnöke telefonon arra próbálja rávenni az egyik küldöttet, hogy az alapszervezet Sneider Tamást támogassa a párt tisztújításán.
Zoom
Tóth Péter, a Jobbik szegedi polgármesterjelöltje és Vona Gábor, a Jobbik elnöke a párt szegedi kampányrendezvényén 2014. szeptember 30-án (fotó: Kelemen Zoltán Gergely)
A felvételen hallható, hogy Tóth azt mondja, “mindenben a kegyeidet keresem... nagyon kell, hogy delegáljatok embert, és a Sneidert támogassátok... bármi, pénz kell, adom, csak... nagyon gatya a helyzet”.
Ismert, Vona Gábor lemondása után a párt májusi tisztújító kongresszusán két elnökjelölt és két elnökhelyettes jelölt indult a párt vezető pozícióiért. A párt radikális szárnyát képviselő Toroczkai László és Dúró Dóra végül nagyon szoros versenyben, mindössze huszonkét szavazattal alulmaradt a Vona bizalmi embereinek számító Sneider Tamás és Gyöngyösi Márton párosával szemben. Toroczkai akkor azt mondta, ellenszélben kellett versenyezniük, mert a pártvezetés végigtelefonálta az alapszervezeteket, hogy ne rá, hanem Sneiderékre szavazzanak.
A hangfelvételen Tóth beszél arról is, hogy (Novák) “Előd elképesztő pszichopata módon nyomul, ilyeneket nyilatkozik, hogy a Jobbik sose akart kerítést, meg megvette a pártot teljesen Simicska”. Hozzáteszi, hogy “a Szaszi” (Szabó Gábor pártigazgató) már a sírás határán volt, de végül kézbe vette az ügyet, “kézi irányítás van”.
Frissítés: Novák: illegitim az egész elnökség, de ez már a Jobbikra és a hatóságokra tartozik
Korábban írtuk: