Bezár!
2019. május 23., csütörtök, Dezső, Dés napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
11:07 Nemzetközi pedofilhálózatot számolt fel az Interpol, 50 gyereket mentettek ki a szörnyetegek karmai közül10:27 Szeretik Rogánék a drága Audikat - használni is, és a vagyonnyilatkozatból "kifelejteni" is10:12 Már az is baj, ha kábítószer helyett sütőport kapnak az erőforrások09:54 Gaudi: a törökszentmiklósi és a Facebook-tiltás eggyel több ok arra, hogy a Mi Hazánk ott legyen az EP-ben09:22 Hazaküldtek néhány bevándorlóbűnözőt a németek, de ez csak csepp a tengerben09:04 Kifosztás: K******* és társa félmilliótól szabadított meg egy nyírmártonfalvi lakost08:37 "Kuruc.info-szintű" Facebook-cenzúra sújtja a Mi Hazánkat: még Toroczkai arcképét és a párttal kapcsolatos bejegyzéseket is törölgetik08:16 Az RTL Klub nézői megtudhatták, hogy a Mi Hazánk megfékezné a c************t07:47 Haftár tábornok kizárta a fegyverszünetet Líbiában07:33 Újabb biológiai szúnyoggyérítés lesz a Balatonnál06:55 A gazdáknak nincs pénzük arra, hogy alternatív tojótyúktartásra álljanak át22:32 Kövér Lászlónak hősies küzdelem árán újfent sikerült háttérbe szorítania antikommunista énjét21:44 Csöcsörészés tehet be a svéd radikálisoknak az EP-választáson21:17 Toronymagasan vezet Zelenszkij pártja20:59 Amikor a turista véletlenül no-go zónára lel
24 óra legolvasottabbjai

Extra, Videók :: :: Hozzászólások

Jópofa népszokást elevenítettek fel a lengyelek - a Zsidó Világkongresszus persze nem örül neki

Reklám

Egyes helyeken régebben népszokás volt, hogy húsvétkor elégetnek egy Júdás-figurát. A cseheknél idén csak egy rőzsefigura került a máglyára, egy lengyel faluban azonban egy "antiszemita zsidóábrázolásokra hasonlító figurát" vertek gyerekek botokkal, majd gyújtottak fel helyiek a szokás keretében, írja az Independent.
A Zsidó Világkongresszus gyomorforgatónak nevezte az esetet, nemcsak a bábu külseje miatt, hanem azért is, mert a második világháború előtt a Júdás-égetés szokása nem titkoltan antiszemita töltettel rendelkezett.
"A zsidókat mélységesen zavarja e hátborzongató feléledése a középkori antiszemitizmusnak, amely elképzelhetetlen erőszakhoz és szenvedéshez vezetett" – olvasható Robert Singer, a JWC vezetője által jegyzett nyilatkozatban.
A Twitter-bejegyzésen alul látható a kifogásolt bábu, fönt pedig ugyanerről a népszokásról egy kép a 30-as évekből. A modern figurának jól láthatóan fekete kalapja és szép nagy kampós orra van.
Az Ekspres Jaroslawski című regionális lap nem tudta kideríteni, ki kezdeményezte, hogy tíz év után újítsák fel a népszokást, amelyet "agresszív antiszemita színezete" miatt 2009-ben a katolikus egyház is betiltott.
(Independent - MTI - Index nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready