2019. augusztus 21., szerda, Hajna, Kemenes napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
11:33 Nem Románia, nem is Afganisztán: szamár és kecske utazott a MÁV szerelvényén a nemzeti ünnepen10:56 A baloldallal tárgyal az Öt Csillag Mozgalom10:48 Tucatnyi műtét vár még a szétválasztott bangladesi sziámi ikrekre10:05 Igazi friss utánpótlás érkezett Merkelisztánba09:33 "Nagyon magas szintű venezuelai személyiséggel" folytatnak tárgyalásokat a jenkik08:58 Szombaton kezdődik a hivatalos kampány08:15 Egy olasz ügyésznek "köszönhetően" partizándalokat énekelve vonultak le a hajóról a néger megszállók07:48 Trump bedurcizott: ha nem adják el neki Grönlandot, akkor nem is megy Dániába07:31 A Lukoil lezárta részvény-visszavásárlási programját06:55 Ökológiai szégyendíjra jelölték a svájci levegő ázsiai exportját22:03 A feketeseggű zsidó21:53 Merkel elutasította a brit miniszterelnök követelését21:18 El-Ászád katonái bevonultak a stratégiailag fontos Hán Sejhún városba20:52 Kurd forrongás Törökországban - a rendőrség vízágyút és könnygázt vetett be20:15 Leálltak a nukleáris mérőállomások az orosz robbanás után
24 óra legolvasottabbjai

Extra, Videók :: :: Hozzászólások

Jópofa népszokást elevenítettek fel a lengyelek - a Zsidó Világkongresszus persze nem örül neki

Reklám

Egyes helyeken régebben népszokás volt, hogy húsvétkor elégetnek egy Júdás-figurát. A cseheknél idén csak egy rőzsefigura került a máglyára, egy lengyel faluban azonban egy "antiszemita zsidóábrázolásokra hasonlító figurát" vertek gyerekek botokkal, majd gyújtottak fel helyiek a szokás keretében, írja az Independent.
A Zsidó Világkongresszus gyomorforgatónak nevezte az esetet, nemcsak a bábu külseje miatt, hanem azért is, mert a második világháború előtt a Júdás-égetés szokása nem titkoltan antiszemita töltettel rendelkezett.
"A zsidókat mélységesen zavarja e hátborzongató feléledése a középkori antiszemitizmusnak, amely elképzelhetetlen erőszakhoz és szenvedéshez vezetett" – olvasható Robert Singer, a JWC vezetője által jegyzett nyilatkozatban.
A Twitter-bejegyzésen alul látható a kifogásolt bábu, fönt pedig ugyanerről a népszokásról egy kép a 30-as évekből. A modern figurának jól láthatóan fekete kalapja és szép nagy kampós orra van.
Az Ekspres Jaroslawski című regionális lap nem tudta kideríteni, ki kezdeményezte, hogy tíz év után újítsák fel a népszokást, amelyet "agresszív antiszemita színezete" miatt 2009-ben a katolikus egyház is betiltott.
(Independent - MTI - Index nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready