A non-player character (NPC), azaz nem játszható karakter a számítógépes játékok világából származó kifejezés. Olyan karaktert jelent, melyet egy algoritmus vezérel, és ennek alapján előre meghatározott módon reagál.
A kifejezés a számítástechnikából átkerült a közbeszédbe. Ebben az esetben az NPC egy olyan ember, aki képtelen gondolkodni és saját véleményt alkotni, hanem csak és kizárólag a betáplált polkorrekt programpontok alapján cselekszik.
Massachusetts az Egyesült Államok egyik liberális beállítódású állama. Ebben található a Bostontól néhány mérföldre fekvő, gazdag liberálisok által lakott Winchester, ahol 2016-ban a szavazók 68%-a Hillary Clintonra voksolt.
2019. szeptember 18-án a város női NPC-i egy olyan helyzetbe kerültek, mellyel szemben tehetetlennek bizonyultak.
Miről is volt szó?
Zoom
Egy zseniális troll összesen tíz plakátot tűzött ki a belvárosban, a Lincoln Általános Iskolánál, a Winchesteri Gimnáziumnál, valamint az unitárius templomnál. Érdemes megjegyezni, hogy ez utóbbi épület előtt nemcsak az amerikai zászló, hanem a homoszexuálisok szivárványszínű zászlaja és a Black Lives Matter (A fekete életek számítanak) zászlaja is lobog, ami jól mutatja, hogy milyen szellemiségű közösségről van szó.
Mindegyik plakáton ugyanaz a rövid szöveg állt:
„Az iszlámnak IGAZA van a nőkkel kapcsolatban” (Islam is RIGHT about women).
Ez a rövid szöveg a női NPC-ket a 22-es csapdájába szorította, és aki megnézi a felvételeket, látni fogja, hogy a nyilatkozó nők hogyan vonaglottak a kínos helyzetben.
Ha ugyanis egyetértenek vele, akkor kiállnak az iszlámnak a nőkre vonatkozó szabályai mellett, vagyis elfogadják, hogy ők alárendeltek a férfiakkal szemben.
Ha viszont elítélik azt, tehát helytelennek tartják az iszlámnak a nőkre vonatkozó szabályait, akkor iszlamofóbiát követnek el, ami súlyos eretnekségnek számít liberális körökben.
Az erre a helyzetre reagáló mém találóan mutatja meg, hogy az „Iszlám jó. Nők jók. Iszlám jó. Nők jók.” egyszerű algoritmus alapján működő NPC agya hogyan forr fel, amikor meglátja az „Az iszlámnak igaza van a nőkkel kapcsolatban” plakátot.
Zoom
Ez a másik mém szintén remekül ábrázolja azt, ahogyan a döntés ránehezedő súlya miatt izzadó hősnek – aki itt a liberálisokat jelképezi - választania kell két egymást kizáró lehetőség közül: vagy „Az iszlám elnyomja a nőket”, vagy „A sokszínűség az erősségünk”.
Zoom
Idevehetjük a Star Trek-sorozat alábbi részletét is, ami általánosságban a paradoxonokra, azaz feloldhatatlan logikai ellentmondásokra mutat rá.
Liar's Paradox
Időközben ugyanilyen plakátokat a Texasban lévő Austinban és az Írországban lévő Limerickben is kitettek.
Zoom
Azt javaslom, hogy most az eredeti eseményről szóló tudósításokat nézzük meg, melyekhez megjegyzéseket fűztem.
-1:14, Anita Davison a közösségi médián: „Én teljességgel a szabad beszéd pártján állok, de ez egyszerűen borzalmas. Két plakátot téptem le a főutcán, a városközpontban […]”
Ha valaki azt mondja, hogy ő a szólásszabadság pártján áll, majd hozzáteszi a „de” szót, az valójában hazudik, hiszen a szólásszabadság lényege éppen az, hogy olyasvalamit is ki lehet mondani, ami másnak nem tetszik.
-1:08, Shaun Chaiyabhat riporter: „A nők számára az üzenet sértő és nyugtalanító”.
Tehát akkor azt mondja, hogy az iszlám helytelenül bánik a nőkkel? Ez bizony iszlamofóbia, azaz eretnek gondolat!
-1:05, Juliet Wang: „Úgy gondolom, hogy az undorító, az felkavaró. Az némileg téves értelmezés, hogy, szóval, az iszlám, hogy úgy mondjam, ’gyűlöli a nőket’”.
Értem, hogy számára ez undorító és felkavaró, mert beszorították a 22-es csapdájába és nincs gerince ahhoz, hogy válasszon a két lehetőség közül, vagyis hogy egyetért vagy nem ért egyet az üzenettel. Mindez azonban nem jelenti, hogy a plakát mondanivalójában bármiféle téves értelmezés lenne – az olvasó ezt alább látni is fogja.
-0:37, Felicity Tuttle a Winchesteri Multikulturális Hálózattól: „[…] Az ilyen jellegű plakát nagyon felkavaró vagy bárki számára, aki muszlim hátterű, vagy sok nő számára”.
Egyfelől Felicity Tuttle arcán látszik a 6000 éves fájdalom, ahogyan ezzel a problémával szembesül.
Igen, megint beigazolódott az a fránya sztereotípia, amit korábban már sokszor megtapasztalhattunk: adott egy döntően fehér közösség (Massachusetts 74%-ban, Winchester 87%-ban fehér), melyben létezik egy nyilvánvalóan felforgató szervezet (Winchester Multicultural Network), melynek nevében egy zsidó nő nyilatkozik.
Másfelől az „Az iszlámnak IGAZA van a nőkkel kapcsolatban” plakát miért lenne felkavaró bárki számára, aki muszlim hátterű, hiszen a muszlimok szerint az iszlám a legeslegigazabb vallás. A plakát kizárólag a nők számára felkavaró, mert a 22-es csapdájába kerültek: választaniuk kell, hogy másodrendűek vagy iszlamofóbok akarnak-e lenni.
-0:20, Felicity Tuttle a Winchesteri Multikulturális Hálózattól: „[…] Nem tudom, hogy az az ember [i.e. a plakátoló] bármit is elért, amit akart”.
Már hogyne érte volna el, amit akart: bebizonyította, hogy a nők túlságosan gyávák ahhoz, hogy kiálljanak magukért még akkor is, ha a saját szabadságuk forog kockán, mert akkor szembe kellene menniük a polkorrektség áldozati sorrendjével, mely szerint a muszlimok nagyobb áldozatai a társadalomnak, mint a nők.
A Boston25news tudósítása
0:46, Dorothy Kruger helyi lakos: „Feltételezem, hogy az negatív. Ez nem klassz, ilyet tenni nem klassz dolog”.
Ha a plakát üzenetére mondta, hogy az negatív, akkor az bizony iszlamofóbia, azaz eretnek gondolat.
Ha magára a plakátolásra értette, hogy az negatív, akkor ez a gyávaság büntetése, ahogyan tehetetlenül vergődik a számára kínos és feloldhatatlan helyzetben.
1:06, Stacey Irizarry helyi lakos: „Maga a plakát összezavaró, az az értelmezéstől függ”.
Nem, egyáltalán nem az, ugyanis Allah és Mohamed nagyon is világosan fogalmaz a nőkkel kapcsolatban. Megkímélem az olvasókat az összes vonatkozó szabály felsorolásától, ezért most csak a legkirívóbbakat jelenítem meg:
  • Allah azzal dicsekszik a Koránban, hogy az mennyire tökéletes, annak sorai mennyire részletesen kidolgozottak, melyek az üzenetét világossá teszik (Korán 11:1, 12:1, 16:89, 24:46, 27:1, 41:3, 57:9).
  • A férfi a nő felett áll, így három lépésből álló módszert alkalmazhat akkor, ha a nő részéről lázadozástól tart: szóban figyelmeztetheti, azután különálló ágyba küldheti, azután megverheti (Korán 4:34).
  • Egy nő tanúvallomása a fele egy férfi tanúvallomásának (Korán 2:282).
  • Ez többek között azért van, mert a nők erkölcstelenek, hálátlanok, és híján vannak a józan észnek, más megfogalmazás szerint szellemileg fogyatékosok (Sahih Muslim 142, Sahih al-Bukhari 2658).
  • Mohamed, minden muszlim megkérdőjelezhetetlen példaképe mellkason ütötte gyereklány-feleségét, Aishát, amivel fájdalmat okozott neki, mert a lány az engedélye nélkül hagyta el a házat (Sahih Muslim 2127).
A nőkre vonatkozó részletes szabályok itt találhatók: Az iszlám és a nők, avagy hölgyeim, legyenek résen!
1:09, a nikábot viselő Syeda Tahsina Mahmud: „Én tényleg nem tudom, mert mindenkinek saját véleménye van, és én tisztelem azt. Mindenkinek joga van azt mondania, amit akar”.
Nem tudja? Ez úgy hangzik, mint a ridda (hitehagyás) egy formája, mivel kétségét fejezte ki az iszlám igaz volta iránt, és azért bizony halálbüntetés jár. Egy muszlim szájából ugyanis csak egyfajta válasz fogadható el az iszlám vonatkozásában: hát persze, hogy az iszlámnak igaza van a nőkkel kapcsolatban, ahogyan igaza van az élet összes kérdésében is.
Természetesen értem, hogy ez a muszlima miért alkalmaz takíját (megtévesztést, elleplezést) azzal, hogy nem válaszolja meg a kérdést, pedig pontosan tudja, hogy az iszlámban milyen szabályok vonatkoznak a nőkre: azért, mert jelenleg a muszlimok kevesen vannak az Egyesült Államokban és így gyengék, tehát ő sem mondhatja ki büszkén, hogy egyetért a plakáttal.
Ami pedig azon szavait illeti, hogy mindenki véleményét tiszteli, szintén hazugság, mert a muszlimok csak addig törődnek a szólásszabadsággal, amíg kisebbségben vannak, de amint többségbe kerülnek, eltörlik a szólásszabadságot. A saría (iszlám jogrend) világosan meghatározza, hogy az iszlámot, a Koránt, Allahot és Mohamedet tilos kritizálni, mert azért halálbüntetés jár. Mohamed, minden muszlim megkérdőjelezhetetlen példaképe pedig jóváhagyta, hogy az őt kritizáló vagy kigúnyoló embereket megöljék.
1:23, Shakeelur Rahman, a Burlingtoni Iszlám Központ imámja: „Mi a szándék mögötte és mit próbálunk [mármint a plakátoló] bizonyítani azzal, hogy azt ilyen kétértelműen kitesszük erre az oszlopra? Nincs benne sok kristálytisztaság. Remélem, hogy az az ember megpróbálta az embereket arra ösztönözni, hogy talán nézzenek utána vagy kutassanak azzal kapcsolatban”.
Az imám ugyanúgy takíját alkalmaz, mint a fent említett muszlima.
Egyébként pedig nem kell attól félnie, hogy ezek a női NPC-k tényleg utána fognak-e nézni vagy fognak-e kutatni azzal kapcsolatban, hogy az iszlám valójában mit is tanít a nőkről. Hogy ez miért van így, arra Jurij Bezmenov KGB-s átálló adta meg a választ:
amire a demoralizáció (i.e. az agymosás) folyamata befejeződik, a hatás visszafordíthatatlanná válik, így a tények akkor sem jelentenek semmit az agymosáson átment embereknek, ha azokat az orruk elé teszik és azokat saját szemükkel látják.
Bezmenov azt is elmondta, hogy amikor a hatalomátvétel befejeződik, akkor az új vezetők a hasznos idiótákat, akik őket hatalomra juttatták, likvidálják, mert többé már nincs rájuk szükségük. Ha a muszlimok valaha is abszolút politikai hatalomra jutnak az Egyesült Államokban, akkor a felvételeken szereplő nőket, akik közül bizonyára sokan támogatják a multikulturalizmust és lengetnek „Refugees welcome” (Szívesen látjuk a menekülteket) táblákat, irgalmatlan módon helyre fogják tenni.
0:30, Kim Lucey riporter: „[…] Vitát robbantott ki itt, Winchesterben: ezek [a plakátok] szabad beszéd vagy gyűlöletbeszéd?”
Az Egyesült Államokban az első alkotmánymódosítás (First Amendment) miatt nincs olyan jogi kategória, hogy gyűlöletbeszéd, és ezért sincs holokauszttörvény sem. Az Egyesült Államokban a „gyűlöletbeszéd” csupán egy polkorrekt propagandaszólam, ami valójában ezt jelenti: nem tetszik a véleményed. A winchesteri rendőrség is ennek megfelelően járt el, amikor megszüntette az eljárást, és a plakátokat is csak azért távolította el az oszlopokról, mert azok a város tulajdona, így azokra csak úgy nem lehet dolgokat aggatni.
Gyűlöletbeszéd-törvények léteznek európai országokban, Kanadában, Ausztráliában, Új-Zélandon, ami ugye gyakorlatilag azt jelenti, hogy ezekben az országokban nincs szólásszabadság.
1:35, Anita Davison, aki letépte a plakátokat és értesítette a rendőrséget: „A legtöbb ember támogató volt azzal a döntéssel kapcsolatban, hogy vegyék le azokat [a plakátokat]. Néhány ember azt jelentette ki, hogy nem állok a szabad beszéd pártján, pedig én tényleg ott állok. Csak úgy érzem, hogy ez [a plakátolás] a gyűlöletbeszéd oldalára esik”.
Hadd fordítsam le az általa előadott lósz*rt magyarra: számára a szabad beszéd azt jelenti, hogy mindenki szabadon elmondhatja azt, amit akar, feltéve, hogy az egybeesik az ő véleményével, de ha valakinek eltérő véleménye van, az gyűlöletbeszéd, azt be kell tiltani, és a megszólalóval szemben a rendőrségnek kell eljárnia.
Az, hogy letépte a plakátokat és értesítette a rendőrséget (Segítség, segítség, az bűncselekmény, ha valakinek olyan véleménye van, ami nekem nem tetszik!), valamint ausztrál akcentusa arra utal, hogy külföldi, így aztán nem meglepő, hogy képtelen megérteni az első alkotmánymódosítás lényegét.
Bár valószínűleg nem fog megtörténni, Amerikának az lenne a legjobb, ha ettől a nőtől visszavonnák az állandó tartózkodási engedélyét (zöldkártyáját), majd az első csendes-óceáni járattal hazarepítenék Ausztráliába. Éljen csak ott, ahol élvezheti az ausztrál szövetségi, valamint egyes tagállami gyűlöletbeszéd-törvényeket!
Hidra - Kuruc.info
Forrás:
Residents disgusted by offensive flyers posted throughout Winchester
Updated: 10:55 PM EDT Sep 18, 2019
https://www.wcvb.com/article/residents-disgusted-by-offensive-flyers-posted-on-signs-throughout-winchester/29115607
'Islam is right about women': Odd signs spark confusion in local town
Updated: Sep 18, 2019 - 11:55 PM
https://www.boston25news.com/news/-islam-is-right-about-women-odd-signs-spark-confusion-in-local-town/987837653
‘Islam is RIGHT About Women’ flyers spark concern in Winchester
September 19, 2019
https://whdh.com/news/islam-is-right-about-women-flyers-spark-concern-in-winchester/