2019. november 22., péntek, Cecília, Csilla napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
23:58 Kiadós sáskatermésnek örvendhettek az elmúlt két napban a líbiai partoknál a "civilek"23:47 Orbán rác kebelbarátja: sok az orosz kém Szerbiában, de a pénzes táskás diplomatájáról Putyin biztos nem sejtett a világon semmit 23:26 Magyarország újra az UNESCO végrehajtó tanácsában23:12 Szakács Árpád kapta meg elsőként a Lovas István-sajtódíjat22:59 Új integrációs csodafegyver: állami imámképzés indul Germanisztánban a "nem német származású" muszlimok miatt22:33 Tiborczból lett Borsod új Andrássyja22:14 Befejeződött Európa legnagyobb hídépítés22:02 Vádat emeltek Netanjahu ellen - ez még egyik bűnöző elődjének sem jött össze hivatali ideje alatt21:47 Az "átkozott" Giuliani "szétbarmolta" az ukrán ügyet is21:25 "Sajnálok minden egyes percet, amit Kunhalmi Ágira pazaroltam" - ventillálta 2018-ban Bernike21:03 Egy kivétellel a legfelsőbb bíróság sem tudta kiszabadítani a börtönből az Erdogan-kritikus lap munkatársait20:48 Sárgamellényesek felé utcakövet dobó rendőr pere kezdődött meg Franciaországban20:31 Adóbevallásainak nyilvánosságra hozását ígéri Trump19:54 44 millió éve borostyánba zárt hernyót találtak19:13 A nap zsidó hazugsága: nem is korlátozza senki véleményszabadságát a Facebook
24 óra legolvasottabbjai

Extra :: :: Hozzászólások

"Letöltötte" az életfogytiglant egy ügyeskedő gyilkos, de mégis marad börtönben

Reklám

Iowában egy gyilkos azt állította, hogy letöltötte az életfogytig tartó börtönbüntetését, mert egyszer leállt a szíve, így most szabadlábra kell helyezni őt. A bíróság elutasította a beadványt - jelentette pénteken az amerikai közszolgálati rádió (NPR) a Des Moines Register című helyi lap nyomán.
A tényleges életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélt, ma 66 éves Benjamin Schreibert egy 1996-ban elkövetett halálos késelésért ítélték el az MTI szerint, az amerikai sajtó szerint azonban egy balta nyelével verte agyon áldozatát.
Zoom
Négy évvel ezelőtt azonban a férfi egy vesekő miatt szepszist kapott és leállt a szíve. De mivel azonnal kórházba szállították, sikerült az újraélesztése. Ügyvédje bírósághoz fordult, s azzal érvelt védence szabadon bocsátása mellett, hogy mivel Schreiber a klinikai halál állapotában volt, meghalt, következésképpen le is töltötte az életfogytig tartó börtönbüntetését. "Bebörtönzése tehát jogellenes, és azonnal szabadlábra kel helyezni" - fogalmazott beadványában az ügyvéd.
Egy alsóbb fokú bíróság már elutasította a kérvényt. Az iowai fellebbviteli bíróság ezt a döntést hagyta helyben pénteken.
A háromtagú bíróság "eredetinek" tartotta az elítélt és ügyvédje beadványát, de - mint a végzés fogalmazott - "nem bizonyult meggyőzőnek". Amanda Potterfield bírónő azzal érvelt: Schreiber "vagy életben van, és akkor börtönben kell maradnia, vagy halott, de akkor a beadvány nem valódi". Hiszen Benjamin Schreiber nem lehet halott, ha képes volt aláírni a beadvány jogi dokumentumait - magyarázta a bírónő.
A The New York Times című lap megjegyezte: Schreiber esete különös, de nem egyedi. A két New York-i rendőr meggyilkolásáért életfogytiglanra ítélt Jerry Rosenberg ("Jerry, a zsidó") 1988-ban szintén azzal az érveléssel próbált szabadulni az életfogytig tartó börtönbüntetésből, hogy beteg volt, és egyszer leállt a szíve. A bíróság akkor is elutasító döntést hozott, mondván: Rosenberg "jogilag nem halt meg, erről tanúskodik jelenléte a tárgyalóteremben".
(MTI nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready