Alább a "nemzeti" kormánytól bevett egyházi rangot kapott EMIH - egyik - lapja, a zsido.com cikke az új antiszemitizmus elleni harc igen fontos fejezetéről.
(Bár a magyar nekik idegen nyelv, a helyesírási hibákat mégsem javítottuk, ezért olvasóink elnézését kérjük - a szerk.)
Küzdelem Izraelért a Wikipedián
Az Israel Group nevű nonprofit szervezet célja, hogy az Izrael-ellenes BDS mozgalom tevékenységét ellehetetlenítse. Most a Wikipedia azon szerkesztői ellen indultak harcba, akik a zsidó állammal szembeni ellenséges indulataikat öntik szócikkekbe az internetes enciklopédia oldalain.
Zoom
A JPress eredeti illusztrációja
A szervezetet Jack Saltzberg alapította, aki régi motoros a szakmában. Katonaként az izraeli hadsereg terroristaelhárító egységében szolgált, és azóta is Izrael jó hírnevének megőrzéséért küzd. A szervezet kijelentette, hogy nemcsak a kifejezetten Izrael-ellenes szócikkek megjelenése ellen küzdenek, hanem azért is, hogy az önkéntes (és önkényes) „adminisztrátorok” ne blokkoljanak zsidó és Izraelt támogató szerkesztőket.
Saltzberg azt is elárulta a weboldalán, hogy az Israel Group évek óta dolgozik a “Wiki-Israel” létrehozásán, melyre – ígérete szerint – már nem is kell sokat várnunk, mivel 2020 januárjában szeretnék elindítani. Az oldal a Wikipedián előforduló antiszemita tartalmak ellen harcol majd.
A szervezet kiválasztotta azt az öt személyt, akik a legtöbb, Izrael-ellenes tartalmú szócikkért felelnek a Wikipedián. Ők összesen több, mint egy évtizeden át dolgoztak aktívan az oldalon, és több mint 325,000-szer szerkesztették az enciklopédia cikkeit, oldalait, többnyire úgy, hogy a változtatásokkal Izraelt támadták.
Egyikük a Zero0000 nevet használja. A fantázianév mögött az ausztrál Brendan McKay matematikus bújuk meg, akinek az oldal adminisztrátoraként széles körű hozzáférése és jogköre van a cikkek utólagos szerkesztését illetően. Az Israel Group által bemutatott csapat következő, igen hatékony tagja a Nishidani nevet használja, és hírhedt arról, hogy a legkisebb, Izraelt támogató megjegyzés sem kerüli el a figyelmét, azonnal eltünteti azt. A Hámászt a Nableezy nevű szerkesztő képviseli a szerkesztők között. Elkötelezett, kíméletlenül Izrael-ellenes szerkesztőként nemcsak a cikkek „javításán” dolgozik szorgalmasan, hanem azon is, hogy zsidó és Izraelt támogató szerkesztőket blokkoljon az oldalról, többnyire a Wikipedia többi adminisztrátorával is együttműködve.
A „csapat” női tagja, vagy inkább az, akiről az Israel Group tagjai úgy vélik, hogy nő áll a név mögött, Huldra. Csöndesen, hátulról ügyködik, és így segíti az Izrael-ellenes szerkesztők seregét, szerkesztéseivel aláásva az Izraelről szóló történelmi cikkek hitelességét. Mshabazz, vagyis Malik Shabazz azt írta magáról a Wikpedián, hogy zsidó, de minden kisebb és nagyobb vitában az Izrael-ellenes oldalt támogatta az arab-izraeli konfliktussal kapcsolatban. Rasszista és antiszemita megnyilvánulásaiért végül el is távolították a Wikipedia szerkesztőségéből.
Az Israel Group azt ígéri, hogy a Wiki-Israel megnyitásával nemcsak a Wikipedia berkein belüli antiszemitizmust és Izrael-ellenességet fedik majd fel részletesen, hanem segítséget adnak Izrael barátainak abban, hogy hogyan válhatnak olyan, gyakorlott szerkesztőkké, akik képesek visszatámadni, és megvédeni az álláspontjukat és Izraelt.
Forrás: JPress
Kapcsolódó: