Pákó az ominózus videót követően (vélhetőleg zsidó nyomásra) nem túl hihető magyarázkodásba kezdett: állítása szerint megfenyegették, hogy kinyírják, ha nem köszön náci karlendítéssel és nem élteti Hitlert. Aggódott az életéért, ezért minden kérésüknek eleget tett. A videót mindenki megnézheti maga, és eldöntheti:  valóban fenyegetés hatására dicsérgette Hitlert Pákó. Szerintünk nagyon nem.
Alább egy közlemény, javítva.
Szerecsenmosdatás - Közlemény Fekete Pákó magyarázkodásáról
A Bgy. Rádió szerkesztői ezúton közlik, hogy Fekete Pákó valótlanságot állít a Velvet című internetes magazin 2008 január 27-én megjelent cikkében arról, hogyan került a Bgy. Rádió stúdiójába, és milyen körülmények között készült az a videófelvétel, amelyen náci karlendítést mutat be, majd kifejti véleményét a zsidókról és a cigánybűnözésről.
Nem igaz, hogy Fekete Pákó nem tudta, kihez megy interjút adni. Előtte többször beszéltünk telefonon, bemutatkoztam neki, és többször is értésére adtam, hogy a mi közönségünk gyakorlatilag azonos a Kuruc.info olvasóival. Elmondtam neki, hogy mi alapvetően nem szeretjük, amit csinál, de nem tartjuk tisztességesnek, amit a Kuruc.info tett vele (Az undorítóságait, hogy csokifarkat kínálgat egy 12 éveseknek szóló műsorban, nem tűrjük. Igenis kellett ez neki, hogy tudja hol a határ ilyen téren - a szerk.) - telefonszáma nyilvánosságra hozását - és azért szeretnénk meghívni heti rádióműsorunkba, mert meg szeretnénk adni neki a lehetőséget, hogy bizonyítsa, nem az az ostoba majom, aminek a média beállítja. Fekete Pákó ennek tudatában jött el hozzánk.
Pákó zsidózik, cigányozik, majd kart lendít az Oktogonon - tekintse meg a videót alább! 
 
(Ha nem menne a fenti videó, kattintson ide.)
Pákóval január 24-én, este hat és fél hét között találkoztunk az Oktogonon, a Burger King előtt, vagyis nyilvános helyen. Ketten mentünk elé, Blogin és én. Láthatta, kik vagyunk, láthatta, hogy bakancsot és bomberdzsekit viselünk, Nagy-Magyarország kitűzővel. Megtehette volna, hogy nem jön velünk, nem vesz részt a műsorban. Ennek ellenére barátságosan üdvözöltük egymást, és velünk tartott. A videófilmen látható, milyen hangulatban. Senki sem kényszerítette, és nem fenyegettük meg sem a műsor előtt, sem közben, sem pedig utána. A kamerát az ő beleegyezésével indítottuk el, és a a stúdióba való belépésétől kezdve távozása utolsó pillanatáig mindent felvett, csaknem három órán keresztül. Amennyiben valaki látni szeretné, elhangzott-e bármilyen fenyegetés, megtekintheti.
Nem tudom, Fekete Pákó miből vonta le azt a következtetést, hogy ha nem működik együtt velünk, "kinyírjuk." Teljesen normális, szakszerű rádióműsort vezettünk vele, amelyben mindenféle kényszer nélkül adta elő véleményét. Való igaz, hogy a karlendítést mi tanítottuk neki, de erre sem kényszerítettük, és nem hiszem, hogy ez nagyobb "aljasság" lett volna, mint például amikor Majka szórakozott néhány éve a nigériai vendégmunkással, Magyarország történelméből "vizsgáztatva" őt. Ekkor tudtuk meg, hogy Magyarország államformája diktatúra, a király Mária Terézia, és a fekete rabszolgákat négyszáz éve, 1848-ban szabadították fel.
Amennyiben Fekete Pákó a Bgy. Rádió műsorában megbeszéltek után úgy dönt, mégis inkább marad a média szennymocskában, és még a cigányokat is szereti, lelke rajta, tegye. De ezúton felszólítom, hogy vonja vissza a Bgy. Rádió szerkesztőségére nagy nyilvánosság előtt tett rágalmait, ellenkező esetben az 1979. évi törvény a Büntető Törvénykönyvről 179.§-a szerint feljelentést teszünk ellene rágalmazás minősített esetének bűntette miatt.
179. § (1) Aki valakiről, más előtt, a becsület csorbítására alkalmas tényt állít vagy híresztel, vagy ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezést használ, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.
(2) A büntetés két évig terjedő szabadságvesztés, ha a rágalmazást
a) aljas indokból vagy célból,
b) nagy nyilvánosság előtt,
c) jelentős érdeksérelmet okozva
követik el.
Felhívom Fekete Pákó figyelmét, hogy amennyiben 48 órán belül - 2008 január 29-én éjfélig - felszólításunknak nem tesz eleget, megtesszük a szükséges jogi lépéseket. Vagy amennyiben úgy gondolja, hogy állításait fenntartja, tegyen ellenünk feljelentést személyi szabadság megsértése, kényszerítés és fenyegetés bűntette miatt. Azonban ha nem mondott igazat, kíváncsian várjuk, kinek az utasítására, vagy pontosabban kinek a fenyegetésére adta ki a Velvetnek tett nyilatkozatát, és mivel fenyegette meg az illető. Mi, magyarok jobban szeretjük az őszinte embereket.
A Bgy. Rádió szerkesztőségének nevében,
P. T.
 Kuruc.info véleménye: Az éneklésre teljesen alkalmatlan Pákó kétségtelenül szeret az embereknek jópofizni, de most, hogy kijelentette, utálja a cigányokat és elképesztő, ami ebben az országban folyik nagy nyomást gyakorolt rá a média, így kénytelen volt letagadni nézeteit.  Ha vkinek - mint ahogy Pákónak is - dolga akadt már  a cigányokkal, annak megvan a véleménye róluk. Pákó is elmondta: utálja őket. Mi ebben a kivetni való? Örülünk, hogy már egyre több "közéleti személyiség" mondja ki: valós veszélyt jelentenek ránk a cigánybűnözők.
A karlengetős videón mindenki számára egyértelműen látható: Pákó nyilvánvalóan saját jószántából szerepelt, nem volt stresszes, mint azt egy ilyen "meghalsz, ha nem teszed azt, amit kérünk" helyzetben elvárható lenne. A teljes felvételt meghallgatva is látszik: jó hangulat volt a beszélgetés alatt.
Még a függetlennek nem mondható Blikk is azt írja Pákó alakításáról: "vagy kiváló színész, vagy nem mond igazat, hiszen a felvételen nagyon hitelesen adja elő Hitlerék imádatát."   Pedig itt lenne az ideje, hogy valóban szólásszabadság legyen.
Bár Pákó tényleg elég hülye -  és Szálasiról tényleg ott hallott először (tehát  a kitartás, éljen Szálasi szöveget lehet azzal magyarázni, hogy azt sem tudta mit beszél), Hitlert azonban saját magától kezdte éltetni,  és a videón is látszik, hogy tökéletesen tisztában van Hitler történelmi szerepével. Mint ahogy a cigányokat sem ok nélkül utálja, ezeket sem ok nélkül mondta, hiába próbálja most a média kierőszakolni, hogy változtassa meg a véleményét.
Kapcsolódó cikkek: