Nemzeti zászlók,
nemzeti polgármester
Belváros-Lipótváros képviselő-testülete elítél minden, megélhetési és beilleszkedési problémák ürügyén erővel és fenyegetéssel fellépő csoportot, minden olyan cselekedetet, melynek célja a magyarság megfélemlítése – áll a Rogánék által jegyzett állásfoglalásban. Derék megnyilatkozás, pontosan olyan, amilyent elvár az ember egy nemzete érdekét képviselő és szolgáló polgármestertől.
Az V. kerületi képviselő-testület állást foglalt fenyegetően fellépő csoportokról. A nyilatkozatban nem, de szóban nevesítették az OCÖ-t és más cigány szerveződéseket. Ebben különös hangsúllyal elítélnek mindenkit, aki a többséggel szembeni erőszakos és sértő megnyilvánulásokat politikai célzattal fogalmazza meg.
Elítélik azokat, akik a magyar közéletben fasisztáznak, félkatonaiznak és rasszistáznak - olvasható a dokumentumban. Hozzáteszik: ezeknek a személyeknek és politikai csoportosulásoknak nincs helyük a demokratikus magyar közéletben.
A képviselő-testület határozatában nem nevesítette az OCÖ-t és nyúlványait, de Rogán Antal polgármester a testületi ülésen szóban kifejtette, hogy személyesen a testület által általánosságban elítélt csoportok közé sorolja a ezeket is.

Elnézést kérünk naivabb olvasóinktól, akik szeme felcsillant a meglepő nagy nemzeti fordulat láttán. Valójában nincs (és várhatóan nem is lesz) szó erről, azért vetemedtünk e keserű tréfára, hogy megmutassuk, milyen is lenne egy – idézzük magunkat – nemzete érdekét képviselő és szolgáló polgármester nyilatkozata a jelen helyzetben és témakörben. Hogy Rogán Antal ilyen polgármester vagy sem, döntsék el Önök, alább található az eredeti nyilatkozat.
 
Az V. kerületi képviselő-testület állást foglalt fenyegetően fellépő csoportokról. A nyilatkozatban nem, de szóban nevesítették a Magyar Gárdát. Belváros-Lipótváros képviselő-testülete elítél minden, a rendteremtés ürügyén erővel és fenyegetéssel fellépő csoportot - derül ki a testület csütörtöki nyilatkozatából.
A nyilatkozat szerint a Belváros-Lipótváros képviselő-testülete elítél minden olyan cselekedetet, melynek célja a kisebbségek megfélemlítése, és elutasít minden olyan személyt, aki azokban részt vesz. Különös hangsúllyal elítélnek mindenkit, aki a kisebbségekkel szembeni erőszakos és sértő megnyilvánulásokat politikai célzattal fogalmazza meg. Elítélik azokat, akik a magyar közéletben zsidóznak, díszzsidóznak és cigányoznak - olvasható a dokumentumban. Hozzáteszik: ezeknek a személyeknek és politikai csoportosulásoknak nincs helyük a demokratikus magyar közéletben.
A képviselő-testület határozatában nem nevesítette a Magyar Gárdát, de Rogán Antal polgármester a testületi ülésen szóban kifejtette, hogy személyesen a testület által általánosságban elítélt csoportok közé sorolja a Magyar Gárdát is.
(Kuruc.info – HavariaPress nyomán)

Kapcsolódó