Bezár!
2020. július 2., csütörtök, Ottó, Jenő napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
18:57 Rádőlt két emberre egy fa Budapesten18:45 Letartóztatták Epstein nőjét, aki a kiskorú lányokat szállította és betanította számára18:14 Momentumos logika: bunkóság és szexizmus, ha viszontlátják az elvtársnőjük horroridézetét17:50 Esős kezdet után a hétvégén is meleg, napsütéses idő várható17:34 Összefog az annektálás ellen a Hamász és a Fatah17:16 Nem adják ki a Maduro-kormánynak a Londonban őrzött venezuelai aranyat17:05 Jordánia és Libanon tiltakozik a tervezett zsidó területfoglalás ellen16:47 A jászokról és kunokról mint magyarrá vált népekről ("Kötöny népe" belép a magyar történelembe - II. rész)16:23 Egy kis jó értelemben vett nyelvtannácizmus: olvasónk a helyesebben írt hozzászólásokért, II. rész16:02 Titkosított telefonhálózatot működtető bűnözői csoportot számoltak fel a holland és a francia hatóságok15:43 Az illetékes török bíróság megkezdte a Hagia Sophia mecsetté alakításáról szóló kérelem elbírálását15:28 Lukasenka győzelmet hirdetett a járvány felett15:11 KGB-iratokat találtak Lettországban egy ház felújításakor14:55 Romániában 450-nel nőtt az azonosított fertőzöttek száma egyetlen nap alatt14:39 Merkely: november a legvalószínűbb időpontja a második hullámnak - hacsak be nem hurcolják korábban külföldről a vírust
24 óra legolvasottabbjai

Extra, Videók :: :: Hozzászólások

DK-s alpolgármester a momentumos polgármesternek a testületi ülésen: reménytelen csávó vagy, b*zmeg!

Reklám

A Göd Város Önkormányzatának képviselő-testületi ülésén tegnap készült felvételen hallható, amint a DK-s alpolgármester Lőrincz László a momentumos Balogh Csaba polgármesterrel folytatott vitájában kétszer is a "b@szd meg" szót használva kommunikál a polgármesterrel - hívta fel a figyelmünket egy olvasónk.
Zoom
Gödön is szórakoztató a balliberális együttműködés
Itt látható a szóban forgó jelenet rövidebb és hosszabb változata, a teljes videó itt érhető el (a Facebook-videón a beszólást tartalmazó rész a 32. perctől kezdődik):
(VK-link itt, Bitchute itt.)
(Kuruc.info)
Frissítés: szétfolyt a moslék, balos-fideszes érdekházasság a Momentum polgármestere ellen
Kisebbségbe került Gödön a polgármester, miután az ellenzék kettészakadt, a DK-LMP-Jobbik-tömb pedig a Fidesszel együtt csökkentette Balogh Csaba hatalmát. A kisvárosban a politikai szerepek újraosztása történik - írja a 24.hu.
Hajnali fél négyig tartott a hétfő délután kezdődő képviselő-testületi ülés Gödön, csak a napirendi pontok elfogadása két órát vett igénybe. A légkör feszült volt: vádaskodás, kioktatás, beszólás, keménykedés, baszdmegolás, minden, ami egy kisvárosi csörténél elképzelhető. Az előzmények ismeretében mindez mégsem meglepő, Gödön ugyanis hónapok óta súlyos ellentétek feszítik az ellenzéki városvezetést. A konfliktus lényege, hogy a 12 tagú testületben ugyan kényelmesnek mondható, 8 fős többsége lett a Momentum, Párbeszéd, DK, LMP és Jobbik alkotta ellenzéki tömbnek a tavaly őszi önkormányzati választás után, az egység pár hónappal később megbomlott.
Tavasszal a helyzet odáig fajult, hogy négy ellenzéki képviselő (két DK-s, egy-egy LMP-s és jobbikos) súlyos vádakkal illette a település momentumos polgármesterét, Balogh Csabát, amiket egy, az említett pártok vezetőinek megküldött levélben össze is foglaltak. A bírálatok között szerepelt a diktatórikus vezetési stílus, a hivatali visszaélés és a testület megtévesztése, valamint az, hogy a polgármester szívesebben vinné a város ügyeit a Fidesszel, mint a levélírókkal.
Ez utóbbi állítást nemcsak az gyengíti, hogy azóta a kormányoldal a kisváros adóbevételeinek harmadát a megyei önkormányzathoz irányította, hanem az is, ahogy a „négyek” a szintén négytagú Fidesz-frakcióval összefogva faragták Balogh polgármestert a legutóbbi testületi ülésen.
Kívülről nehéz megmondani, miért estek ennyire egymásnak a felek. A polgármester környezete lazsálással és Fidesszel való kollaborációval vádolja az ellenzéki egységet megbontókat, utóbbiak viszont azt mondják, hogy a 29 éves Balogh autoriter módon, önfejűen vezeti a várost, jogköröket, teret alig ad, lépéseiről utólag tájékoztat. Több kísérlet is volt az érintett pártok országos vezetésében, hogy elsimítsák a konfliktust, ez azonban nem vezetett eredményre. A „négyek” ehelyett most több fontos kérdésben a Fidesszel együtt szavazták le a polgármestert.
Úgy fest tehát, hogy nemcsak a különleges gazdasági övezetté minősítéssel kieszközölt adóelvonás szempontjából lett úttörő Göd, hanem az ellenzéki együttműködés szétesését tekintve is, aminek a helyébe egyelőre egy a baloldal és a Fidesz közötti érdekházasság lépett.
A még hétfőn kezdődő, de csak kedd hajnalban véget érő testületi ülés legfontosabb momentumai ezek voltak:
  • bár Balogh Csaba előre bejelentette, hogy szeretné leváltani alpolgármestereit – Fülöp Zoltánt és Lőrincz Lászlót, az említett levél aláíróit –, ezt az előterjesztést napirendre sem vették, mivel nem volt meg hozzá a többség, a Fidesz ugyanis nem támogatta az alpolgármesterek elmozdítását. A durván elmérgesedett helyzetet már múlt csütörtökön jelezte Lőrincz alpolgármester Facebook-bejegyzése, amit azzal indított, hogy Balogh Csaba „alkalmatlan”. A polgármester pedig egy nappal korábban arról írt, hogy hatékonyabb és lelkiismeretesebb alpolgármesterekre van szükség.
  • A polgármester önálló döntési „plafonját” 200 ezer forintban maximalizálták. Ennyi lesz tehát a jövőben az az összeg, amiről a közgyűlési többség hozzájárulása nélkül dönthet Balogh. Ez korábban 15 millió forint volt, a korlátozás így már-már megalázó a momentumos politikus számára. Ez ügyben szintén együtt szavazott a négy különutas ellenzéki a Fidesszel.
  • Felbontottak néhány olyan szerződést, amiket Balogh kötött, például azt, ami Lucsik János közbeszerzési tanácsaira vonatkozott. Lucsik volt a bedőlt Sólyom Airways egyik korábbi ügyvezetője, ez az a cég, ami 2013 végén a néhai Welsz Tamás birtokába került. Az Interpol által körözött férfi pár hónap múlva hunyt el, különös körülmények között, egy rendőrautóban. Lucsik neve tehát nem véletlenül váltott ki ellenérzést nemcsak a fideszesek, de az ellenzékiek körében is, jóllehet, a cégvezetéstől amúgy eltiltott Lucsik csak tulajdonos volt a szóban forgó Iglu LTP. nevű vállalkozásban, ám az Opten céginformációs adatai szerint évek óta nem az. Viszont közbeszerzési tanácsadóként ott dolgozik.
  • Visszahelyezték pozíciójába azt a DK-s háttérrel érkező ügyvezetőt, akit korábban Balogh nyomására menesztettek a Gödi Szolgáltató Nonprofit Kft. éléről arra hivatkozva, hogy Tóth Ágnes jogszerűtlenül járt el munkakörében. A 24.hu beszélt olyannal is, aki szerint a polgármester és a DK között valójában nem elvi, illetve mély politikai konfliktus húzódik, hanem ehhez hasonló, személyi kérdések okozzák a feszültséget.
  • A közgyűlés előtt a négy, Balogh Csabával konfliktusba kerülő ellenzéki külön frakciót alakított.
"Nagyon kíváncsi vagyok az illető képviselők pártjaira, arra, hogy mit mond a DK, az LMP és a Jobbik arra, hogy politikusaik a Fidesszel együtt szavaznak. Milyen szövetség ez mégis? Gyurcsányék a Fidesszel?" – kommentálta Balogh Csaba a testületben történteket.
2. frissítés: egy-két érdekesség a moslék jobbikos összetevőjéről
A gödi képviselő-testületi botrány után érdekes adalék még az új, alkalmi szövetség egyik tagjának, Hives Gábor jobbikos képviselőnek a háttere. Hives Gábor bejelentett lakcíme Balassagyarmaton van, Gödhöz semmi kötődése nincs, nem is ismerte őt senki a választás előtt, az összefogás-koalíció színeiben mégis mandátumot szerzett.
Ami érdekessé teszi a személyét: az Opten kapcsolati háló alapján elég furcsa, hogy 7 db céghez volt köze (mindegyik fő tevékenysége a munkaerő-kölcsönzés, s mind a 7 cég felszámolás/kényszertörlés alatt áll. 2 cégnél is ukrán állampolgár lett az ügyvezető/tulajdonos a megszűnés előtt. Hives Gábor tehát az egyik olyan személy, aki biztosítja az új többséget a gödi képviselő-testületben, akadályozva ezzel a korábbi szövetséges momentumos polgármester munkáját és a város vezetését.
Zoom
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready