Ha vasárnap, akkor Heti progresszió, amelyben ismét szemezgetünk az aktuális hírek legjavából. Vágjunk bele!
3. Tokmac Nguen, a Fradi dísznégere visszautasította a Ferencváros Sportjáért díjra való jelölését, amelyet korábban Baranyi Krisztina javasolt számára. A labdarúgó saját elmondása szerint "nem szeretné, ha ügyét Magyarországon, vagy bárhol a világon politikai célokra használnák fel". Az "ügy" alatt minden bizonnyal korábbi akcióját érti, amikor egy gól után levette mezét, hogy megvillanthassa a Justice for George Floyd üzenetet.
Zoom
A Fidesz-pártigazgató a saját focicsapatát is megvédi a migránsoktól - ja, mégsem (kép: MTVA)
Habár az eset – mármint a mostani visszautasítás – már csak Baranyi személye miatt is komikus, legalább annyira gyanús is. Abból a szempontból legalábbis biztosan, hogy egy elszánt BLM-támogató ugyan miért utasítana vissza egy díjat, amit egyértelműen azért adnának neki, mert fekete? Baranyiék indoklásában ugyanis a következő állt: "Nguen nem csak csupaszív játékával, hanem sportszerű hozzáállásával és bátran humánus magatartásával is sokak példaképe lehet. Nem sokkal a magyar kormány menekültellenes gyűlöletkampányának csúcsra járatását követően került az országba. Az államilag gerjesztett gyalázatos hisztéria jelentősen fokozta a stadionokban amúgy is gyakran tapasztalható rasszista hangokat. A kenyai származású játékos ebben közegben állt ki a legfontosabb emberi értékek mellett, amikor a felcsúti Puskás Akadémiának lőtt gólját a meze alatt viselt trikón látható “Justice for George Floyd” felirattal ünnepelt.”
Tocmac Nguen egyébként Kenyában született, de hogy, hogy nem, 5 évesen Norvégiába került. A Ferencváros csapatában 2019 januárja óta focizik.
2. A Forma-1 néger száguldozója, Lewis Hamilton nem csak káros társadalmi munkát végez, de még rendkívül képmutató is. Az éves szinten több mint 15 milliárd forintot kereső BLM-néger drága elektromos autók vásárlására buzdít mindenkit, miközben magángépén száguldozik, a garázsában pedig tonnaszámra állnak a drága sportautók.
Zoom
A néger szereti a luxust, a többi élete meg nem számít (kép: alapjarat.hu)
Hamilton viselkedése sokadik iskolapéldája annak, milyen undorító módon képmutató a mindenkori nemzetközi baloldal. Az autóversenyző lelkesen viszi tovább ezt az örökséget, és ha éppen nem fajtársait védi, akkor a környezettudatosságról hazudozik. Hiába, észt és becsületet nem osztanak a pénz mellé. Korábban adtam menő tippeket a "britnek", hogyan lehetne még sokszínűbb, idővel talán ezeket is megfogadja.
1. Még mindig maradunk a sportnál, sőt, a Forma-1-nél is. Amíg a hazug Hamiltont a liberális sajtó az egekig magasztalja, a finn Kimi Räikkönent "náci" öltözéke miatt támadják. Az ajvékolás egy arcmaszk miatt kezdődött, ahol a 7-es mellett (a versenyző rajtszáma) egy vaskereszt is látható. Gondolom magyarázni sem kell az olvasóknak, hogy megint a szokásos liberális hiszti tanúi vagyunk, hiszen ezt a jelképet (mely amúgy idősebb is, mint maga a Harmadik Birodalom) széles körben használják mind a mai napig.
Zoom
Retteg már a kedves olvasó is? Le sem térdelt, fehér, és vaskeresztet visel! (Forrás: Antonin Vincent/DPPI/Alfa Romeo Racing)
Räikkönen maszkjára például azért került rá, mert korábban partnerségbe kezdett a West Coast Choppers nevű amerikai (ruha)márkával, a darab pedig az épp aktuális kollekció része. Miközben hangosan nevetünk az ajvékólókon, játsszunk el egy pillanatra a gondolattal, ugyanezek a véglények hogyan emelnék piedesztálra Kimit, ha mondjuk BLM-arcmaszkot viselt volna. A finn már amúgy is többször kihúzta a gyufát haladóéknál, többek között azért, mert egyszer sem volt hajlandó letérdelni Hamilton magánműsorán. Erről már egy korábbi, éppen 10 résszel ezelőtti Heti progresszióban beszéltünk is. Végül pedig idézzük az egyik rettegő, Hazel Southwell idegenlelkű újságíró szavait: “Bocsánat, ha már észlelt a probléma, de a Kimi Räikkönen által viselt rajongói termékeken Vaskereszt van??? Mi a franc?????” Inkább nem is kommentálom tovább...
3+1. Rég volt már ráadás, olvasónk szemfülessége viszont arra sarkallt, hogy ezúttal változtassak ezen. Hogy ne csak a sportról szóljon ez a rész, nézzünk egy kis hazait. Koncz Zsófia, a tiszaújvárosi időközi országgyűlési választáson indul a kormánypártok színeiben, az olasz zászlóval való kampányolása pedig körbejárta az internetet. Korábban, de hasonlókép azonban Egyed Zsolt volt jobbikos országgyűlési képviselőnél is feltűnt, aki érdekes módon szintén Borsod-Abaúj-Zemplén megyei. A dologban a legröhejesebb, hogy maga a Jobbik (is) hangosan kritizálta Konczot a tévedésük miatt, de mint látjuk, a saját házuk táján is lenne mit összeseperni. Köszönjük a remek észrevételt olvasónk számára, vicces perceket okolva ezzel nekem és reméljük, mások számára is!
Zoom
Koncz Zsófia félresikerült anyaga (forrás: Jobbik Ifjúsági Tagozat Facebook-oldal)
Zoom
Egyed Zsolt és csapata sem ismeri a magyar nemzeti színeket (forrás: olvasónktól)
Leveleiket továbbra is várom a hetiprogresszio@protonmail.com címre, egy hét múlva pedig ismét jelentkezem a haladás legjavával!
Ábrahám Barnabás – Kuruc.info