Bezár!
2021. január 24., vasárnap, Timót, Surány napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
16:59 Trump kemény munkája nem vész el: nagykövetséget nyit az Egyesült Arab Emírségek Tel-Avivban16:25 Joghurttal ünnepelték "román barátaink" a "kis egyesülést"16:14 A holland rendőrség őrizetbe vette a sárga Escobart15:46 Tényleg semmi szükség kerítésre: sok elszenesedett holttestet találtak Mexikóban, az amerikai határ közelében14:59 "Keményen az asztalra csaptunk" - mondta az Európai Tanács elnöke14:23 A demokrácia csodája: továbbra is "jobboldali-szociáldemokrata" elnöke lehet Portugáliának13:57 Lapátra tették a Hertha vezetőedzőjét - Dárdai visszatérhet13:41 Eljött a női kvóták ideje a madridi Prado múzeumban is - mindezt a takarékosság jegyében13:02 Az iraki vezetés ma elárasztotta a jogvédők könnycsatornáit12:26 Lassan érkezik a vírus antiszemita variánsa11:57 OGYÉI-főigazgató: idő kérdése, és Európában szerephez jut a Szputnyik V11:40 Tizenegy bányászt kimentettek a berobbant kelet-kínai aranybányából11:23 Az "elveszett jobboldali szavazat" mítoszának cáfolata11:06 Közútkezelő: újra téliesebbek az útviszonyok10:51 Szijjártó: kész a megállapodástervezet a kínai vakcináról, csak alá kell írni, ha megkapja a hazai engedélyt az oltóanyag
24 óra legolvasottabbjai

Extra :: :: Hozzászólások

Hasznos idióták: igen erős az összefüggés a liberális gondolkodás és a mentális betegségek között

Reklám

A fehér bőrű lakosság, különösen a „nagyon” liberálisok sokkal nagyobb valószínűséggel küzdenek mentális egészségi problémákkal Amerikában a Pew Institute felmérése alapján.
Zoom
A „nagyon liberális” nézeteket vallók közt több a mentális problémákkal küzdő személy a Pew Institute márciusi felmérése szerint. (A témával akkor és bővebben itt foglalkoztunk - a szerk.) A fiatal, magukat nagyon liberálisnak tartó, fehér bőrű nők körében ez az arány különösen magas. Több érdekes eredmény is született a Pew Intézet 2020 márciusi, Covid-19 kapcsán végzett felmérésének elemzésében, melyet a Tablet Magazin szerzője, Zach Goldberg politológus doktorandusz összegzett áprilisban. Eszerint a fehér bőrű lakosság (és különösen a „nagyon”) liberálisok sokkal nagyobb valószínűséggel rendelkeznek mentális egészségi problémák diagnózisával, mint az összes többi ideológiai és faji alcsoport.
 
 
 
A különbség tovább nő, ha egymás mellé rendeljük az egyes adatokat. A kutatás kimutatta, hogy a liberális fehérek csoportja szinte minden kérdésben kiemelkedő adatokat mutatott, így a baloldali nézeteket vallók a karantén okozta bezártságot is általában véve jóval nehezebben viselték.
A tanulmányt a Pew Institute márciusban végezte önkéntesekkel. Az eredmények azt mutatták, hogy minden fajban és korcsoportban azok esetében, akik konzervatívnak vallották magukat, sokkal kevésbé volt valószínű, hogy az orvos valamiféle mentális betegséget diagnosztizált. A 18–29 éves korosztály legfiatalabb csoportjában ugyanakkor a liberálisok 45,9%-a mondta, hogy ilyen diagnózissal rendelkezik, szemben a konzervatívok 20,1%-ával. A fehér liberálisok közül a leginkább érintett csoport a baloldali nők voltak. A fehér baloldali nők 56,3%-a számolt be mentális betegségről, míg a hasonló korú konzervatív nőknek csupán 27,3% -a.
„Nem azért írtam meg ezt a témát, hogy gúnyolódjak a fehér liberálisokon vagy a mentális betegségekkel küzdőkkel. Inkább szeretném felhívni a figyelmet erre az aránytalanságra, mert ez egy olyan kérdés, amelyet nem eléggé vizsgálnak, és amely fényt deríthet különféle szociálpolitikai szemléletbeli különbségekre” – írta a politológus kutató.
Hasonló eredményekre jutott egy 2007-ben publikált amerikai felmérés is, melyet akkor a Gallup Intézet végzett. Ez a tanulmány akkor a regisztrált választók körében tett fel hasonló kérdéseket, és kimutatta, hogy a republikánus szavazók 58%-a kiváló mentális állapotról számolt be, míg ez az arány a demokraták esetében csak 38%, a függetleneknél 43% volt. Átlagos mentális állapotról a republikánusok 35, a függetlenek 40 a demokraták 46%-a számolt be. Kifejezetten rossz mentális egészségről a republikánusoknak csupán 8%-a számolt be, míg a demokraták esetében ennek majdnem duplája, 15% volt az arány. Ennél kicsit magasabb, 17% volt a függetlenek hasonló adata - idézi a Gallup kutatását a Mandiner.Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás
Állítólag növekszik az oltási kedv hazánkban, kampányt is indít a kormány. Ön kérte már, vagy kérni fogja az oltást?
» Igen» Nem» Még nem tudom, de meggyőzhető vagyok» Még nem tudom, de inkább nem

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready