Rogán Antal, az V. kerület fideszes polgármestere újabb 5 évre meghosszabbíttatta Pásztor Tibor V. kerületi MSZP frakcióvezető bérleti jogát egy Duna parti, Balassi Bálint utcai szociális lakásra. Utasította ugyanis a belvárosi Szociális Bizottság fideszes tagjait, hogy szavazzák meg az erre vonatkozó előterjesztést.
Amíg a Fidesz a szociális népszavazásának kampányát folytatta, addig Rogán, a 2006-os országgyűlési választás fideszes kampányfőnöke szociális lakást adott egy nem rászoruló MSZP-s vezetőnek.
A lakást Pásztor már évekkel ezelőtt megkapta határozott időre, mely határozott idő 2007-ben lejárt. Ha Rogánék nem hosszabbították volna meg a szerződést, akkor a sok százezer forintos keresetű Pásztornak ki kellett volna költöznie a Duna parti lakásból és megkaphatta volna azt egy valóban rászoruló.
Pásztor Tibor – aki egyébként Ron Werber egyik tanítványa – két dologról is nevezetes. Ő volt az, aki ledíszzsidózta Deutsch Tamást, valamint izraeli-magyar kettős állampolgárként nyílt kerületi TV vitában ellenezte a határontúli magyarok kettős állampolgárságát.
ÚDK: Ha a Fidesz szociális népszavazásának van erkölcsi üzenete, akkor abba Rogán lemondásának is bele kell férnie.

(Megjegyzés: A lakáspanamáról már hónapok óta tudomásunk volt, de nem akartuk a népszavazás sikerességét ezzel az üggyel csökkenteni).
(Forrás: ÚDK)