Bezár!
2021. május 13., csütörtök, Szervác, Imola napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:32 Blinken és Lavrov kétoldalú találkozót tart a jövő héten Izlandon22:20 Az ujgurok elnyomásának befejezését követelték Kínától egy ENSZ-tanácskozáson22:07 "A kormány elvesztette az uralmat az utca fölött" - polgárháborús helyzet alakult ki a zsidók és az arabok között Izrael számos pontján21:54 Fehér, férfi, nem ratyik a szülei, és nem nézik terroristának? - Lista segít az agyhalottaknak eldönteni, ki mennyire kiváltságos21:24 Fehérnek álcázva követett el 30 betörést egy néger Los Angelesben21:14 Drága honfitársaink: videón, ahogy egy bottal járó 60 éves nő megtámad egy katonai sátrat, mert zavarja a városképet21:09 Felvidéken júniustól kezdhetnek oltani a Szputnyikkal20:52 Oroszországban pénzbírságra ítélték a Telegramot20:35 Nagy-Izrael miatt eredménytelenül ért véget a Biztonsági Tanács újabb rendkívüli ülése20:20 Merkel külügyminisztere újabb migránsokra vágyik20:06 Ma sem fukarkodott a rakétákkal a Hamász19:51 Szakértői bizottság: a jelenlegi rendszer nem tud megakadályozni egy újabb világjárványt19:21 Ideje lenne elküldeni egy iráni tanulmányútra a magyarországi "homofóbia" miatt visítozó buzikat19:01 Jókor szólnak: a Pfizer vakcinája átprogramozhatja az immunválaszokat18:46 Antiszemét-gyanús EU-főképviselő: "az izraeli hatóságoknak tiszteletben kell tartaniuk a jeruzsálemi szent helyek státuszát"
24 óra legolvasottabbjai

Extra, Koronavírus :: :: Hozzászólások

Valóra váló összeesküvés-elméletek: beültethető csipet fejleszt a Pentagon a "vírus ellen"

Az amerikai védelmi minisztérium kutatási ügynöksége, a DARPA munkatársai olyan csipet fejlesztettek, amely a bőr alá ültetve a tünetek kialakulása előtt felismeri a Covid–19-fertőzést, és egy szűrővel el is különíti a vérből a vírust.
A szakemberek a CBS News amerikai tévécsatorna 60 Minutes (60 perc) című magazinműsorában mutatták be fejlesztésüket.
Zoom
A műsorban a DARPA fertőző betegségekért felelős orvos-kutatója, Matt Hepburn százados egy fiolát mutatott be, amelyben egy zselészerű anyagba ágyazott mikrocsip úszott – írja a Daily Mail nyomán az Index.
Ezt a bőröd alá teszik, és jelzi, hogy milyen kémiai reakciók mennek végbe a testben, ami azt jelentheti, hogy holnap tüneteid lesznek – magyarázta Hepburn.
A kutató elmondta, hogy a csip ötletét az USS Theodore Roosevelt repülőgép-hordozón kialakult járványhelyzet adta, ahol 1271-en (a Nimitz-osztályú nukleáris meghajtású hordozó hatezer fős legénységének mintegy negyede) fertőződtek meg a világjárványt okozó koronavírussal.
A mikrocsippel az elképzelések szerint értékes időt nyernének a ragály megállításához, az amerikai katonáknak azonban nem tetszik ez az ötlet. A New York Times februárban tudósított arról, hogy az amerikai hadsereg állományának harmada nem hajlandó beoltatni magát, mivel attól tartanak, hogy mikrocsipet ültetnek beléjük, amivel az állam átveheti az irányítást a testük felett.
A DARPA másik fejlesztése egy vírusszűrő, amely dialízisgéphez kapcsolva kiszűri a véráramból a vírusrészecskéket. Az egyik katona házastársa, akit csak „16-os páciens”-ként említenek, négynapos kísérleti kezelést kapott a szűrővel, és bár szervi összeomlással és szeptikus sokkal került a sürgősségi osztályra, sikeresen felépült. Az amerikai gyógyszerügyi hivatal engedélyezte a különleges szűrő használatát sürgős eseteknél – közel háromszáz válságos állapotban lévő betegnél már alkalmazták.
Még nem létező vírusok ellen is
A szintén a Pentagon alá tartozó Egyesített Patológiai Intézet, amely például szövetmintákkal rendelkezik az egy évszázaddal ezelőtti spanyolnátha idejéből.
Zoom
Az intézet munkatársa, dr. Jaes Crowe a spanyolnátha túlélőit vizsgálva fejlesztette ki azt a módszert, amivel pár hónap alatt kiszűrhetők az antitestek egy fertőzés, például a Covid–19, ellen. Így a jelenleg ismeretlen betegségek esetén is képesek 60 napon belül antitesteket tartalmazó injekciós kezelést előállítani.
Zoom
Spanyolnátha, 1918-20
Az intézet másik munkatársa, dr. Kayvon Modjarrad jelenleg olyan védőoltáson dolgozik, ami a koronavírusok minden fajtája ellen védelmet nyújt.
Ez nem tudományos fantasztikum, hanem tudományos tény. Rendelkezünk az eszközökkel, és meg tudjuk csinálni most rögtön – mondta Modjarrad a CBS Newsnak. Hozzátette, a cél olyan oltás létrehozása, ami még nem létező vírusok ellen is véd.Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready