Hajlíthatatlanok címmel kerül ki a könyvesboltok polcaira Maruzs Roland és Szentváry-Lukács János tollából az a kötet, amely a Magyar Arany Vitézségi Érmet kiérdemelt negyven magyar katonának állít emléket.
Zoom
Az 1939. április 14-én alapított kitüntetés a legmagasabb volt a Magyar Királyi Honvédség legénységi állományában. Az adományozottak között találjuk a csehszlovák erők ellen 1939 januárjában Munkácsot védelmező egykori Rongyos Gárda tagjait, a doni hadszíntér kiemelkedő alakjait vagy a galíciai harcmező legkiválóbb hőseit.
Az általuk végrehajtott fegyvertények és haditettek elevenednek meg a könyv lapjain, több esetben saját visszaemlékezésükből kaphat képet ezekről az érdeklődő olvasó, köztük számos olyan leírással, ami eddig nem volt ismert. Mindegyik közreadott haditett más és más, de abban megegyeznek, hogy a helytállást, a bátorságot és a bajtársiasságot példázzák.
A színes, keménytáblás, 124 oldalas, 165x234 mm méretű, számos korabeli fényképet és dokumentumot tartalmazó könyv a Dextramedia Kft. gondozásában jelent meg.
Kapható a kiadónál:
Dextramedia Kft.
1037 Budapest, Kunigunda útja 18.
info@dextramedia.hu
Tel: 06-1-201-37-34
Megrendelhető itt.