Nemrég került fel a Twitterre egy videó, melyben George W. Bush, a korábbi amerikai elnök beszél Oroszországól, az elnyomó orosz hatalomról és a jelenlegi háborús helyzetről.
Bush szerint a fékek és egyensúlyok kiiktatásának egyik eredménye, hogy egy ember dönthetett egy „brutális és indokolatlan invázió elindításáról Irak ellen”. „Mármint Ukrajna ellen” – tette hozzá gyorsan Bush, aki ezzel valószínűleg az évezred egyik legnagyobb elszólását produkálta a Mandiner szerint, de valójában nem az, hiszen nyilvánvaló, hogy nem a gyengeelméjű, alkoholista Bush döntött az iraki háborúról, főleg nem egy személyben, de igaz ez az Egyesült Államok többi háborújára vagy bármilyen más fontos döntésére is. Az antiszemiták ezt nagyon jól tudják.
Ismert: 2003-ban Amerika támadást indított Irak ellen, megdöntve Szaddam Huszein rezsimjét. A támadó háborút megelőző csapásként magyarázták, amit a nemzetközi jogtudomány nem tart jogos önvédelemnek. Hivatkoztak még Huszein állítólagos vegyi fegyvereire is, ilyeneket azonban az ország lerohanása után nem találtak.
A nyolc évig tartó konfliktus halálos áldozatainak pontos száma nem ismert. A civil áldozatok az IBC szerint 73390-79999-en lehettek, a WHO 2008. január 9-i jelentése szerint azonban 104 000 és 223 000 között van, a legvalószínűbb becslés 151 000. Az iraki hadsereg áldozatainak pontos száma sem ismert, közelítő értéke a Pentagon szerint 30 000 fő.