Leslie Sinclair saját bevallása szerint már lassan ötven éve ad vért, a legutóbbi alkalommal azonban szokatlan helyzettel szembesült. Ugyanis amikor kitöltették vele azt a kérdőívet, amit ilyenkor ki szokás töltetni a véradókkal, egy szokatlan dolgot is megkérdeztek tőle:
Várandós, vagy volt-e az az utóbbi hat hónapban?
Erre a kérdésre az illető némi éllel azt válaszolta, hogy szerinte egy 66 éves férfi esetében maga a kérdés sem releváns, ezért nem fog erre választ adni. A véradáson dolgozó személyzet azonban nem fogadta ezt el, és a válaszadás megtagadása miatt végül nem engedték meg, hogy vért adjon.
Zoom
Fotók: Robert Perry
Leslie Sinclair azt mondta: dühös amiatt, hogy rászoruló emberekkel szúrtak ki azáltal, hogy nem engedték meg neki a véradást.
Zoom
Marc Turner, a skót véradószolgálat (SNBTS) igazgatója viszont úgy reagált: a kérdés valóban csak akkor releváns, ha az illető nőnek születik, de
ezt a véradásoknál dolgozó személyzet a mostani társadalmi változások után nem tudja száz százalékban megállapítani valakiről, ezért minden donornak ugyanazokat a kérdéseket teszik fel.
(NY Post - Index nyomán)