Marvel-féle drag queennel, Samsung-káosszal és egy nem mindennapi játszótéri szerkezettel dübörög tovább Heti progresszió névre hallgató rovatunk. Minden beküldött levelet ezúton is köszönök, a hetiprogresszio@protonmail.com természetesen továbbra is üzemel.
Vágjunk is bele!
3. A tengerentúlon "nagy ismertségnek" örvendő drag queen, Shea Couleé, úgy néz ki, szerepet kap a készülő Ironheart című Marvel-sorozatban, amelyet "meglepő módon" a Disney+ szabadít ránk. Egyelőre még nem tudni, hogy milyen szerephez jut a sorozatban, de a Disney-t ismerve egyáltalán nem meglepő, hogy LMBTQ-celebeket is felvonultatnak a sorozataikban, témától és zsánertől teljesen függetlenül.
Zoom
Azért ezen rendesen megijedtem. Nem elég, hogy fekete, még drag queen is (forrás: Wikipédia)
Couleé egyébként a RuPaul's Drag Race győztese volt, amely Amerika legismertebb drag queen relaity-versenyének számít, merthogy ott ilyen is van ugyebár.
2. Az orosz-ukrán konfliktus miatt nevet változtat a Samsung okostelefonjainak egyik szériája. A Galaxy Z termékcsaládba az összehajtható telefonok tartoznak, ám úgy néz ki, hogy a Z betűtől hamarosan búcsúzhatunk, mert a cég nem akarja, hogy a termékről a "háború jusson eszükbe az embereknek".

Búcsú a Z betűtől - a Samsungnál is (forrás: arukereso.hu)
Mivel az egyes mobilfajták a Samsungnál mindig egybetűs utónevet kapnak, így minden bizonnyal csak simán lehagyják majd a Z-t a közeljövőben, az összehajtható telefonokat mondjuk amúgy is nehéz mással összetéveszteni.
Hivatalos közlemény még nincs az esetről, de egyes európai országokban már márciustól nem használatos a Z-jelzés.
1. Nem mindennapi játszótéri elemmel találkozhatnak a gyerekek (és a szüleik) egy, a New York-i Central Parkban található játszótéren. A homokozóban ugyanis maga a vérvörös Vlagyimir Putyin lovagol egy szintén ilyen színű tankon, amely első látásra szürreális lehet ugyan, de biztosak lehetünk benne, hogy második pillantásra is az.
Zoom
Putyin mindenhova eljut (forrás: Twitter)
A szobrot egy James Colomina nevű francia művész vállalta magára, természetesen nem azért, mert a nyugati kisgyermekes családok körében szeretné emelni Putyin népszerűségét. Épp ellenkezőleg. Elítéli "a háború abszurditását" és "a gyerekek bátorságára szeretné felhívni a figyelmet, amikor a mások által kiváltott katasztrofális helyzetekkel szembesülnek".
A játszótéri Putyinnak láthatóan boldog feje van, biztos örül, hogy a gyerekekkel játszhat és homokozhat.
Én ezúton köszönöm meg olvasóinknak az ismételten megtisztelő figyelmet, egy hét múlva ismét érkezik a friss Heti progresszió.
Ábrahám Barnabás – Kuruc.info