Rémálomszerű élményről számolt be James Michael Grimes, az a 28 éves alabamai férfi, aki csak a csodának köszönheti az életét, miután egy luxus-óceánjáró fedélzetéről a tengerbe zuhant.
James Michael Grimes a családi utazásra indult hálaadáskor. Egy luxushajóval tartottak New Orleansból Mexikóba, amikor a 28 éves férfi a vízbe esett a fedélzetről. Grimes, aki csak a csodának köszönheti az életét azt mondja, nem emlékszik, hogyan került a tengerbe – írja a CNN.
Grimes november 23-án este a hajó egyik bárjában volt a nővérével. Este 11 óra körül kiment a mosdóba, majd nyomtalanul eltűnt. A férfi azt mondja, nem tudja mi történhetett vele, fogalma sincs, hogyan jutott ki a fedélzetre és hogyan került a vízbe. Elismeri, hogy ivott néhány pohár italt, de közel sem volt részeg.
Grimes arra tért magához, hogy vízben van és végtelen óceánon kívül semmit sem lát maga körül. Azt mondja, nagyon félt, de minden erejével próbált a felszínen maradni, és egy másodpercre sem volt hajlandó elfogadni, hogy ott fog véget érni élete.
A férfi nagyjából tizenöt órát tölthetett a Mexikói-öböl vizében. Egy szál bambuszt sodort elé a víz, azt kezdte el rágcsálni, hogy a sós vízen kívül más íz is legyen a szájában. Hatalmas szerencséjére, másnap reggel meglátta egy teherhajó fényeit. Elkezdett felé úszni, a személyzet pedig csodával határos módon kiszúrta őt a vízben, és értesítette a parti őrséget.
Seth Gross, a parti őrség hadnagya igazi hálaadási csodának nevezte a férfi megmenekülését. Grimes azt mondja, szívesen menne el újra egy hajóútra, ha már erről lemaradt.
(24)