"Novák Katalin a Facebook-oldalán jelentette be, hogy a férje belépett tartalékos katonának. Ez becsülendő, azonban az elfogadhatatlan részemről, hogy rögtön alezredesként kezdi a pályafutását egy olyan képzelten katona főtiszt, akinek semmilyen szaktudása nincsen, és még a lőlapot is alig találja el" - írja Fb-oldalán Szabó Sándor bűnügyi-rendvédelmi szakember, aki bemutatkozása szerint elvégezte az összes létező iskolát, amit Magyarországon el lehetett végezni e területen. Alább a videója.
Frissítés: itt a válasz a csodálatos előremenetelre: tükrözi a közjogi szerepét
Zoom
Veres István közgazdaságtudományi egyetemi végzettsége nem a tipikus hadsereghez való tudást tükrözi, hacsak nem a hadtápnál akarják önkéntesként alkalmazni, írja az RTL. A szakmai tapasztalat ebben az esetben szintén nem tűnik túl relevánsnak, mivel ahogy a lap 2021. decemberi megkeresésére a jegybank közölte, Veres István az MNB pénz- és devizapiaci igazgatóságát vezeti. Annyi bizonyos, hogy vezetői tapasztalata van, ami fontos egy főtiszt esetében.
A Honvédségnél az előmenetelt jogszabályok határozzák meg, például azt is, milyen végzettség kell ahhoz, hogy valaki tiszti rangot kapjon a nem tartalékosok között. A hadnagyi ranghoz például el kell végezni egy szakirányú főiskolát, egyetemet, de olyannal nem igazán találkozni, hogy valaki kapásból alezredesként induljon.
A közjogi szerepe, azaz hogy Novák Katalin köztársasági elnök férjeként ő Magyarország első first gentlemanje, lehetett a legfőbb oka az alezredesi kinevezésének.