Binjámin Netanjáhu izraeli miniszterelnök feleségét tegnap este egy tel-avivi fodrászüzletben megostromolta egy mintegy ezerfős kormányellenes tüntető tömeg. A lovas rendőrökkel is megerősített rendőri erőknek csak három óra múlva sikerült kiszabadítani Netanjáhu nejét. Az izraeli kormányfő a Jáír Lápid vezette ellenzéki anarchistákat vádolta meg felesége megostromlásával – írja a news.walla.co.il hírportál. (A hivatkozott cikkben videó is található.)
Zoom
Binjámin Netanjáhu izraeli miniszterelnök felesége, Szárá tegnap este Tel-Avivban betért szépítkezni az Ijjár hó 5. utcai fodrászatba, de a kormány igazságügyi reformja ellen tegnap is országszerte tiltakozó tüntetők megostromolták a fodrászüzletet. A mintegy ezer tüntető Bibinét nem engedte távozni, s az ekkor már fegyveres biztonságiak által védett üzlettel szemben csoportosulva kórusban kiabálták, hogy „szégyen, szégyen!”.
Zoom
Bibiné ostromáról azonnal tudomást szereztek az ellenzék vezetőpolitikusai, így Beni Ganz, Jáír Lápid és Éhúd Bárák, akik felszólították a tüntetőket: „engedjétek hazamenni!” A helyszínre lovas rendőrökkel megerősített rendőri egységek érkeztek, de a miniszterelnök feleségét csak jó három óra múlva tudták kimenteni az ostromlott fodrászatból. Az eset után Szárá Netanjáhu fodrásza a sajtónak elmondta:
Ilyesmit még soha nem éltem át, egyszerűen sokkos állapotban vagyok. Ez nem jó érzés. Föl vagyok háborodva. Még Szárá nyugtatgatott engemet.
Zoom
Netanjáhu még az esemény zajlása idején így nyilatkozott:
A Lápid vezette anarchia aktivistái továbbra is átlépik a vörös vonalakat. Most éppen a hitvesemet ostromolják és fenyegetik Tel-Avivban. Fölszólítom Lápidot és az ellenzéket, hogy azonnal hagyják ezt abba, s ítéljék el ezt a példátlanul gyalázatos cselekedet.
Miután Szárá Netanjáhu szerencsésen hazatért az otthonukba, a miniszterelnök kitette kettőjük fényképét a következő szöveggel:
Szárá, szeretett hitvesem, örülök, hogy szerencsésen, bántódás nélkül hazatértél. Az anarchiának véget kell vetni – a végén ez még emberéletet is követelhet.
H. J. – Kuruc.info