A román vidék érdekes építést szült, a legdrágább, fényűző hatkerekű terepjárók konstrukcióját valósították meg egy Dacia 1300-as és egy Aro keresztezésével - írja a Vezess.hu.
Eddig minket elkerült ez a klasszikus építés, pedig igazi gyöngyszem - értékeli a román találmányt a lap. A helyi források szerint a négyajtós Dacia 1300-as karosszériáját egy Aro 240-es vázára építették rá. Utóbbiból limitált példányszámban készült 6×6-os kivitel. Így vélhetően hátul dolgozó motor nem a Dacia 1,3 literes négyhengerese, hanem az Aro 2,5 literes egysége.
Ez utóbbi két verzióban készült, a gyengébbik 67 lóerőt és 160 Nm-t, az erősebb 83 lóerőt és 170 Nm-t termelt. Így ez a gép a helyi úttalan utak királya lehetett, hasmagassága 35 centiméter, és a képek tanulsága szerint egy kiskertekbe való, kétfejes ekét is el tudott húzni.
Tehát szó sincs a hasonló hatkerekű Mercedes G-osztályokra jellemző nagyzolásról, exhibicionizmusról, ez a gép egy igazi melós, ahol a hat keréknek célja van: felszántani a földet, és eltartani a családot.