A világ leggazdagabb embere, az X (korábban Twitter) és a Tesla tulajdonosa csütörtökön az Európai Zsidó Szövetség (EJA) elnökének, Menachem Margolin rabbinak szívélyes kérését követően előzetesen beleegyezett, hogy ellátogasson Auschwitzba - írja a Neokohn.
Zoom
Vezető zsidó személyiségekkel folytatott megbeszélést Elon Musk. A beszélgetés résztvevői között volt Ben Shapiro konzervatív médiaszemélyiség; Ari Lamm rabbi, a Bnai Zion vezérigazgatója; Abraham Cooper rabbi a Simon Wiesenthal Központból; Natan Saranszkij, a Zsidó Ügynökség korábbi elnöke; Shmuley Boteach rabbi, író és a közösségi média influenszer; Alan Dershowitz; Menachem Margolin rabbi, az Európai Zsidó Szövetség elnöke és alapítója; Manis Friedman rabbi, a Bais Chana Zsidó Tanulmányok Intézetének társalapítója; és Reuven Rivlin, Izrael korábbi elnöke.
Bár eredetileg más zsidó szervezetek vezetőit is meghívták az eseményre, egyelőre nem világos, hogy ők miért nem vettek részt az eseményen.
Musk a találkozó során beszélt a múltjáról, amely számos zsidó kötődéssel bír.
Egyébként héber óvodába jártam Dél-Afrikában, amikor gyerek voltam. Most nem tudom, hogy valamilyen módon genetikailag zsidó vagyok-e vagy mi, talán, igen. Törekvésem szerint zsidó vagyok.
A beszélgetés során Margolin arra kérte Muskot, hogy látogasson el Auschwitzba, „sétáljon oda, érezze át, értse meg”, és Musk, elgondolkodva, igent mondott a javaslatra. Ez fontos gesztusnak számít, mivel Muskot sokan kritizálják, hogy amióta átvette a Twittert (X-et), azóta kilőtt az antiszemitizmus az oldalon, írja a zsidó lap.