Élve temettek el egy 62 éves férfit Moldovában, akire csak véletlenül talált rá a rendőrség négy nap után – írja a brit Metro nyomán a Telex.
A rendőrök egy másik gyilkossági ügy miatt nyomoztak az északnyugat-moldvai Ustia faluban, amelyben egy 74 éves nőt ölt meg saját otthonában egy ismeretlen. „Nagyon rendes nő volt, soha senkinek nem volt vele semmi problémája” – nyilatkozott egy helybéli az elhunyt áldozatról. Az asszony holttestét hétfőn találta meg egy rokona, a hatóságok pedig még aznap letartóztattak egy 18 éves, ittas állapotban lévő férfit az otthonában, ugyanabban a faluban, ahol az idős nő is lakott.
Zoom
Fotó: Jam Press
A kihallgatás során a fiatalember állítólag zavaros és ellentmondásokkal teli vallomást tett. Amikor a rendőrök átkutatták az otthonát, a közelből segélykiáltásokat hallottak.
A járőrök megpróbálták megtalálni a kiabálás forrását, mire rájöttek, hogy azok a föld alól jönnek.
A nyomozók azonnal elkezdték kiásni az áldozatot. A mentésről készült rendőrségi felvételeken látható, ahogy a férfit kihúzzák a földből. A férfi eszméleténél volt, és nyaki sérülése volt.
A férfi később elmondta a rendőrségnek, hogy ő és a fiatalember együtt ittak, amikor veszekedni kezdtek. A fiú megsebesítette, belekényszerítette egy üregszerű pincébe, és földdel fedte be a bejáratot. Négy napja volt a föld alatt, mire a rendőrség megtalálta. A kimentett idős férfit kórházban kezelik.
A fiatalembert előzetes letartóztatásba helyezték. A rendőrség és az ügyészség továbbra is nyomoz ellene gyilkosság és gyilkossági kísérlet miatt, és ha bűnösnek találják, életfogytiglani börtönbüntetés vár rá.