Az Ultrahang Plusz YouTube-csatornájának műsorvezetőjét is fölöttébb érdekelte a Mi Hazánk majálisán lendülő kar története és párton belüli megítélése.
A Mi Hazánk alelnöke, a szokásos polkorrekt "vannak zsidó barátaim" szöveg helyett, amit már-már kötelezően felmondanak antiszemitázott politikusok, leszögezte: nem szereti az elhatárolódásra kényszerítést, és téves megközelítés, hogy mindig az a fő mérce, hogy valaki antiszemita, vagy nem.
"Nekem vannak antiszemita barátaim. És akkor mi van? Van, aki a kutyákat nem bírja elviselni, van, aki a mazsolát ki nem állhatja. Attól még jobban megbotránkozom, hogy mondjuk egy mazsolát miért nem lehet megenni. Van, aki a cigányokat nem bírja elviselni, van, aki a homoszexualitástól viszolyog" - mutatott rá a társadalom ilyen értelemben vett sokszínűségére.
Világossá tette továbbá azt az alapigazságot is, hogy manapság az az antiszemita, akit a zsidók utálnak, és rásütik ezt az olcsó vádat. Ő úgy látja, hogy ma már az antiszemitizmus lepereg mindenkiről, mert az orosz–ukrán háborúban is kölcsönösen nácizzák egymást.
Alább a beszélgetés: