A Lakmusz és a Political Capital konferenciáján a vasárnap közel 75 százalékkal újraválasztott Cser-Palkovics Andrásnak szegezték a kérdést, hogy a többi fideszes városvezetővel ellentétben neki miért nem szokott a neve mellett szerepelni a jelölő szervezetek között a kisebbik kormánypárt, a KDNP logója is.
A székesfehérvári polgármester válasza elején fontosnak tartotta tisztázni, hogy abszolút hívő, római katolikus ember, majd rátért az indoklásra:
valós politikai szervezetek és közösségek jelennek meg mindenhol. És most a városról beszéltem, természetesen.
Válaszán a panelbeszélgetésben részt vevő, szintén nemrég újraválasztott polgármestertársai, Baranyi Krisztina, Pikó András és Soproni Tamás is jól szórakoztak:
Frissítés: természetesen már megbánta, és megkövette Miniszterelnök-helyettes urat (illetve a KDNP mind az öt tagját)
Cser-Palkovics András sajnálatát fejezte ki, ha egy megjegyzésével a KDNP tagjait megbántotta, ez nem állt szándékában - írta Székesfehérvár fideszes polgármestere Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesnek, a KDNP elnökének írott levelében.
Cser-Palkovics András a KDNP sajtóosztálya által az MTI-hez csütörtökön eljuttatott levélben felidézte: előző nap egy konferencia résztvevőjeként kapott egy kérdést a KDNP helyi szerepvállalásával kapcsolatban, amire sajnos egy túl sommás választ adott, mely a sajtó kontextust nélkülöző és bántóan keretező tálalásában az Ön és a KDNP számára rosszul eshetett.
"Ezúton is megkövetem tehát Miniszterelnök-helyettes urat és a KDNP azon tagjait, akik a kereszténydemokrácia és a kereszténység értékeit méltón és aktívan igyekeznek képviselni" - fogalmazott a székesfehérvári polgármester.
"Pártjaink országos szövetségére való tekintettel is, valamint Székesfehérvár, mint a magyar kereszténység egyik bölcsőjének polgármesterként is sajnálom, ha esetleg Önt vagy a KDNP tagjait megbántottam, ez nem állt szándékomban" - tette hozzá.
Ugyanakkor jelezte: azon álláspontja mellett kiáll, hogy a KDNP egykor sokkal aktívabb szerepet vállalt a fehérvári közéletben és a közösségi életben, amelyet meggyőződése szerint újra fel kellene vállalnia a helyi, regionális tagságnak és támogatóknak. Egyúttal kifejezte készségét, hogy ha a "KDNP megújítaná szerepvállalásának karakterét és mélységét Székesfehérvár közösségi életében, mindig partnerként számíthatnak rám!"
Zoom
(24 - MTI)