Tíz év öt hónap börtönt kapott Adam Britton krokodilszakértő Ausztráliában, miután beismerte, hogy több tucat kutyával fajtalankodott. A BBC-nek és a National Geographicnak is bedolgozó zoológust 56 vádpontban találták bűnösnek, írja a BBC.
Zoom
Britton addig kínozta az állatokat, amíg azoknak jelentős része bele nem halt a kínzásba. Ezeket a videókat az 53 éves férfi később feltöltötte az internetre. Brittonnál 2022-ben tartott házkutatást a rendőrség, ekkor találta meg a videókat, illetve gyermekbántalmazáshoz köthető anyagokat is a laptopján.
A férfi annyira súlyos bűncselekményeket követett el, hogy azok ismertetése közben a bíró többször is arra kérte a jelenlévőket, hogy "az ügy groteszksége miatt" egy ideig hagyják el a tárgyalótermet. "Az ön devianciája kívül esik mindenen, ami hétköznapi ember számára felfogható" – mondta a bíró Brittonnak a tárgyaláson. (Például a kutyák megerőszakolását is videóra vette egy kínzószobában.)
A férfi leghamarabb 2028 áprilisában szabadulhat, élete végéig megtiltották neki, hogy emlősállatot tartson. Britton több mint 20 éve költözött Ausztráliába, hogy krokodilokkal foglalkozzon. Olyan hírnevet szerzett végül, hogy még David Attenborough-val is dolgozott együtt.
A bírósági dokumentumok szerint a férfi "szadisztikus szexuális érdeklődést" mutatott az állatok felé. A deepweben arról írt más emberekkel beszélgetve, hogy 13 évesen kezdett lovakat molesztálni, aztán egy időre "visszafojtotta szadizmusát". Mint ugyanitt leírta: a saját kutyáit soha nem bántaná, de "másokéval rosszul bánok. Semmi érzelmi kötődésem nincs hozzájuk, pusztán játékok". (Ezzel szemben a fent hivatkozott Daily Mail-cikk szerint a saját kutyáival is élt "szerelmi életet" - a szerk.)
Brittont azután kapták el, hogy feltöltött egy videót hét kölyökkutya megkínzásáról. A bíróság által ismert információk alapján összesen 42 kutyát kínzott meg, ebből 39-et megölt az elmúlt időszakban. Néhányukat krokodilokkal etetett meg.
(BBC - Telex nyomán)