Az egyik Sao Pauló-i polgármesterjelöltet kórházba kellett szállítani, miután egy televíziós vitán öt riválisának egyike fémszékkel támadt rá. Az erőszakos jelöltet az bosszantotta fel ennyire, hogy kihívója szexuális visszaéléssel kapcsolatos vádakra utalt – írja az ABC News nyomán a Telex.
Pablo Marcal, a személyiségfejlesztő influenszerből lett jobboldali politikus a vasárnap esti vita közben utalt a José Luiz Datena volt televíziós műsorvezetőből lett jelölt ellen felhozott vádakra, illetve azt állította, hogy Datena meg akarta pofozni őt. Hozzátette: „Még ehhez sem vagy elég férfi.”
Datena először tagadta a vádakat, majd Marcal pódiumához lépett, egy széket emelt a feje fölé, és oldalba vágta vele kihívóját. A TV Cultura vitájának moderátora ezután gyorsan félbeszakította a műsort és reklámra mentek, a vita ezek után csak később, az oldalba vágott politikus nélkül folytatódott. Marcal hétfőn a közösségi médiában közzétett videóban arról beszélt, hogy fájdalmat érzett légzés közben, mint kiderült, azért, mert a bordakosara alján eltört egy csont.
„Marcal a jobb mellkas tájékán és a jobb csuklóján szenvedett sérülést, különösebb szövődmények nélkül, ezért haza is engedtük” – közölte a kórház szóvivője hétfőn. A jelölt „gyilkossági kísérletnek” nevezte az esetet, és a Donald Trump ellen merényletkísérlethez, valamint Jair Bolsonaro volt brazil elnök megkéseléséhez hasonlította a történteket.
A székkel támadó Datena állítólagos helytelen viselkedésével kapcsolatos vizsgálatok soha nem vezettek vádemeléshez. A vita után újságíróknak nyilatkozva kifejtette, hogy a kihívója által felemlegetett vádak különösen fájdalmasak voltak számára, mert szerinte ez vezetett ahhoz, hogy anyósa sorozatos agyvérzéseket kapott és meghalt. Hétfői nyilatkozatban azt mondta, hogy hibát követett el, de egyáltalán nem bánta meg tettét, hozzátette: ha ugyanazok lennének a körülmények, akkor akár újra székkel esne kihívójának.