Újra vasárnap, ismét Heti progresszió. Az üzeneteket ismét csak köszönöm, a hetiprogresszio@kuruc.info továbbra is töretlenül üzemel. Most pedig lássuk, mit is hozott számunkra a rovat CCLII. része.
3. Elsőként kezdjük egy örömhírrel, amely meglehetősen ritka e sorozat berkein belül. Még ritkábban fordul elő, hogy bárki is tanulna a hibáiból, de úgy néz ki, a Paco Rabanne parfüm márkának sikerült. Vagy csak a nagy számok törvénye alapján most épp nem nyúltak mellé.
A januári fekete férfi és fehér nő párosítás után ugyanis végre kizárólag egy fehér, méghozzá igen dekoratív hölgy került a márka új reklámfelületére, amint azt olvasónk is lefotózta.
Zoom
Ilyet is csak szökőévben egyszer lát az ember
Kívánjuk, hogy tartsák meg eme jó szokásukat, biztosan a Heti progresszió bírta őket jobb belátásra!
2. Talán a nemrég lezajlott paralimpiai játékok miatt, de olvasónk ezt a Hot Wheels „játékautót” fényképezte le egy vidéki kisboltban.
Természetesen nincs bajom a kerekesszékbe kényszerült emberekkel, abban viszont nem vagyok biztos, hogy számukra pozitív-e, ha mindezt „menőnek” próbálják beállítani a mamutvállalatok (a Hot Wheels gyártója a Mattel). Ráadásul a dolgot tetézi, hogy a csomagoláson a „HW Xtreme Sports” feliratot olvashatjuk, mely a szintén itt látható illusztrációval együtt zavarba ejtően „furcsára” sikeredett.
Zoom
Eléggé bizarr ez az egész...
1. Kedves olvasónk csak a gyermeke iskolai dolgai miatt van fent Facebookon, mégis áldozatul esett egy reklámnak, amely egy úgynevezett „LMBTQ-krimi”-t népszerűsített, méghozzá egy elsőkönyves magyar szerző tollából.
Olvasónk nem tudja, mivel érdemelte ki ezt a sorscsapást, hogy ilyen reklámot kapott, s a választ sajnos mi sem tudjuk, de az egészen biztos, hogy a Bukásra ítélve című LMBTQ-könyv megint ebben a „fene nagy fasiszta diktatúrában” született meg, illetőleg jelenhetett meg.
A Könyv Guru által kiadott, idén július végén debütált alkotást egy bizonyos Virág Gábor jegyzi, aki dacára annak, hogy zöld utat kapott az aberrált műve, meglehetősen öntudatosan harcol az „olvasás szabadságáért”, köztük a Meseország mindenkié névre hallgató tüzelőért.
Zoom
Magyarország első (és remélhetőleg utolsó) LMBTQ-krimije és a "boldog szerző" (fotó: Virág Gábor Facebook-oldala)
A történetre nem sok betűt fecsérelnék, a szivárványos zászló színeit imitáló borító valamiféle iskolában történt bűnesetet rejt, a főbb szereplők pedig nyilván „LMBTQ-emberek”.
Sokadik bizonyíték, hogy jól halad a Fidesz „normalitáspárti hadjárata”.
Jövő héten újabb adag progresszióval érkezünk, addig is várom a releváns leveleket a fentebb említett e-mail-címre.
Ábrahám Barnabás – Kuruc.info