A Kuruc.info és a Nemenyi.net közös interjúban kérdezte három publicistánkat, Academicust, Abruzzót és Alitea Guzmánt, hogy miként értékelik a Jobbik szinte csodával határos eredményét. 
 
Alitea Guzmán:
Az örömmámoron kicsit már túljutva szögezzük le, hogy nem egészen kapta meg mindenki, azaz minden párt azt, amit érdemelt. Az MSZP 17-et is meghaladó százaléka felháborítóan sok, hiszen az országot tette tönkre immár másodszor. Ha a 17 százalékból levonjuk azokat, akik nem az MSZP-ből élnek, akkor is  marad legalább 13-14 százalék olyan önsanyargató, akik motívumait inkább pszichiátereknek kellene vizsgálniuk és nem társadalomtudósoknak. A Jobbik ezzel szemben többet érdemelt volna. Eredménye nem hogy a csodával határos, de azon túlmutat. Viszont több szavazatot kapott volna,  ha a Fidesz földszín alatti és feletti lejárató propagandája nem lett volna sajnálatosan hatásos. Tagadhatatlan, hogy sokak fejébe tették a bogarat, miszerint a Jobbik valakik – MSZP, SZDSZ, Moszad, stb. szokott csurkizmusok – „kreálmánya”.
 
Abruzzo: Igen. A Fidesz nem az országot tönkretevő SZDSZ-t és az SZDSZ-elvek mentén a tönkretételen sikerrel dolgozó és azt végrehajtó MSZP-t tekintette fő ellenségének, hanem a Jobbikot. Emlékezzünk: a kommunisták egykor a velük hasonló táborhoz tartozó szocdem pártokat vertét szét, szalámizták le és ahol tudták, küldték börtönbe először. Saját „revizionistáikat” jobban gyűlölték őket, mint a „reakciósokat”.
 
Alitea Guzmán: A környezetemből is nagyon sokan felültek a szennyből táplálkozó és megalázó módon a konzervatív jobboldal egy része ostobaságára építő Fidesz-propagandának. A jobboldali szavazók nem kis része megzavarodva attól tartott, hogyha a Jobbikra szavaznak, akkor végülis az MSZP-t és az SZDSZ-t erősítik. A jobboldali szavazókat az elmúlt hét évben sikerült annyira összezavarni és gondolkodásukat megnyomorítani, hogy bárminek felülnek minden bizonyíték nélkül feltéve, ha a legfantasztikusabb és leginkább hihetetlenebb mesét vetik be. A cionista érdekeknek megfelelő propagandát a Fideszen belül két kézzel nyomó Nézőpont Intézet, elsősorban Szabó Márk boszorkánykonyhájában azután ki is főzték és gyakorlatilag is ott valósították meg. Aminek egyik eleme volt a névtelen „igazi” jobbikosok álblogja, amelyik ugyanakkor a bevetett neokon toposzok - Putyin, Gazprom a spájzban – okán üvöltött a valódi érdekekről és célokról. Elterelni a figyelmet a zsidó érdekek előtti csúszás-mászásról, ami a Fidesz gyakorlati politikájának egyik fő eleme.
 
Academicus: A megkevert emberek egy részét az sem fogja zavarni, hogy immár kiderült: a Jobbik a szociktól vitte el a legtöbb szavazatot.
 
Kuruc/Nemenyi: Mit lehet ez ellen tenni?
 
Abruzzo: A kampányban jól jött volna egy határozott nyilatkozat a Jobbiktól. De most már talán inkább dolgozni kell. Ha ugyanis most ad ki egy ilyen nyilatkozatot a Jobbik, akkor azok – még maradtak ilyenek –, akik vallásosan hisznek Orbán Viktorban, még nyakatekertebb összeesküvési elméleteket agyalnak ki és azt is mondják: „hát persze, hogy igaz, hiszen tagadják.” Jó példa erre a Polgári Hírszemle tegnapi körlevele, amelyben a neokon Nézőpont Intézet elemzése címének azt adták, hogy volt MSZP-sek tolják a Jobbik szerepét. Az elemzésben viszont az olvasható, hogy az MSZP és a Jobbik egymással rivalizálnak. Vagyis akkor rivalizálnak vagy szekeret tolnak? Netán úgy tolnak szekeret, hogy nekik mennek? Az ilyen valóságellenes logika szerint Izrael is ugye a Hamasz szekerét tolja, amire az a bizonyíték, hogy rivalizálnak mindhalálig?
 
Alitea Guzmán: Morvai Krisztina tegnap küldött szét egy levelet Van egy álmunk címmel, amiben nagyon jó érzékkel tér ki erre az ócska, aljas és gyalázkodó propagandára. Abban egyébként egészen biztos vagyok, hogy közép- és hosszútávon a Fidesznek a Jobbik elleni támadásával – amelyet kizárólag az sarkall, hogy a zsidóhatalomnak megfeleljen – olyan tőrt kovácsolt, amelybe nagyon könnyen saját maga dőlhet bele. A felvilágosításban az internetezőknek óriási a szerepe és felelőssége.
 
Academicus: A Jobbiknak teljes erővel dolgoznia kell most itthon és Brüsszelben, hogy példájával bizonyítsa, ha egy európai fórumon megállja a helyét, otthon is bőségesen sikeres lesz a törvényhozásban. A Jobbik létérdéke, hogy nagyon erős legyen, mert óriási veszély fenyegeti. Ha gyenge pártként kerülne a következő Országgyűlésbe a Fidesz ellenzékeként, a Fidesz-kormány titkosszolgálatának elsőrendű céljává teszi a Jobbik azonnali szétrombolását.
 
Abruzzo: És nem az, hogy a magyar titkosszolgálatba befészkelődött izraeli hírszerzőket kergesse el.

Alitea Guzmán: Igen. Teljesen igaz, hogy ugyanezt egy erős Jobbikkal nem lehet megtenni. Főleg egy olyan Jobbikkal, amelyik jelen van minden parlamenti bizottságban. A választók egyébként a Jobbik várható  kemény munkája láttán egyre kevésbé ülnek fel majd a kacsának, hogy az MSZP finanszírozza az ő vesztén leginkább dolgozó pártot.
 
Kuruc/Nemenyi: Mi a véleményük az „egy a tábor, egy a zászló” gyakorlat és elmélet összeomlásáról?
 
Alitea Guzmán: Ez eleve egy hajánál fogva, pontosabban Kohl volt német kancellár szájából előrángatott, hamis teória volt Magyarországra alkalmazva. A jobboldal mindig is csak koalícióban tudott győzni. Ha 1998-ban a kisgazdák nem lépnek vissza a Fidesz javára, nem alakítanak kormányt. A Fidesz részéről a „hála” a kisgazdák szétverése volt. Jó, hogy a Jobbik most a kisgazdák szétesése miatt elhullott tábor jó részét a föld védelmével ismét magához tudja vonzani. Egyébként valószínűleg most lesz az első eset, hogy a Fidesz egymagában nem csak kormányt tud alakítani, de kétharmados többséget is kaphat. Ha viszont akkor nem lenne kemény, jobboldali ellenzéke, tovább folyna az a fekáliakenegetés, ami az elmúlt húsz évet jellemezte. Amit a kívülállók leginkább a Fidesz médiapolitikájában láthattak. Ezekről sok szó esett a radikális internetes helyeken. A cionista Vince Mátyás kétszeres megszavazása az MTI élén, a csak kissé rejtettebben cionista műsorpolitikát vivő Such György konszenzusos kinevezése a közszolgálati rádió élére és a többi.
 
Abruzzo: Egy nyugati típusú, pluralista demokráciában az „egy a tábor, egy a zászló” elv kimondhatatlan. Orbán viszont Gyurcsány ellen folyamatosan a demokrácia hiányára hivatkozott. Szánalmas látvány volt, amikor most a HírTV Péntek 8 című műsorában a leckét felmondó lakáj szerepét erőfeszítés nélkül játszó Csermely Péter Orbánnak azzal a nonszensszel hízelgett, hogy, „nem értem miért vitatják az egy tábor egy zászló elvet néhányan, miután ez a baloldalon kitűnően működik: egy párt van az MSZP és kész.” Erre a tisztességen magát túltenni még nem tudó Rákay Philip megszólalt, „de azért névleg ott van az SZDSZ is”. Amire Csermely képes volt azzal felelni, hogy „az SZDSZ nem baloldali párt”. Miért, az MSZP az? Mi lenne a különbség a két neoliberális szarhalmaz között? A HírTV szolgaisága nem ismer határt. Arról pedig a kampányban kaphattunk  ízelítőt, hogy milyen ország lenne itt, ha a Fidesz versenytárs nélkül terpeszkedne rá a médiára. A Magyar Nemzet, a Magyar Hírlap, az Echo, a Hírtévé és a Lánchíd Rádió még a választások után is úgy említette csak a Jobbikot, mintha nagyon fájnának neki a szavak.
 
Academicus: Elszomorító, hogy nem csak az MSZP és az SZDSZ – hazánk két rákfene pártja –, de a Fidesz is pontosan ugyanolyan diktatórikusan akarja kezelni a médiának azt a részét, amelyre hatással van. Jellemző volt, ahogyan Orbán a Magyar Demokratát, a Heti Választ, a Magyar Hírlapot és a Magyar Nemzetet is felhasználta a Jobbik elleni koncentrált támadásra.
 
Alitea Guzmán: Egyébként hadd jegyezzem meg, hogy a Jobbik halódása kezdődne akkor, ha a Fidesz magatartásmintáit átvenné bármely területen, beleértve a médiát. A Jobbiknak a jövőben nem szabadna megsértődnie, ha bírálják. A saját táborból jövő jóindulatú, féltő kritika megvizsgálása és esetenként elfogadása az egészséges fejlődés alapja. Ezt a Jobbik most tudja. Csak el ne felejtse.
 
Kuruc/Nemenyi: Melyik frakcióba léphet a Jobbik Brüsszelben?
 
Academicus: Nem lesz könnyű frakciót találni. Szegedi Csanád kijelentette, hogy esetleg a néppárti frakcióba ülnek. Ami a nagyon jó képességű jobbikos vezető naivitását árulja el az unióval kapcsolatban. Az MDF képviselője, Bokros Lajos is odaigyekszik. Neki nagyon nagy esélye van, hogy ott helyet kap, mert a Fidesz éppen olyan lábtörlő az Európai Parlamentben is, mint hazai terepen. Nem mer majd kiállni Bokros néppárti frakciótagsága ellen. Ahogyan nem mert kiállni Tőkés püspök néppárti frakciótagsága mellett se, vagyis nem mert nekimenni a román ellenakaratnak. Pontosan a néppárti frakció román tagjainak. Ekkor kellett szegény Tőkésnek beülnie Cohn-Bendit zöld frakciójába. De a Fidesz most bátor lesz, mert a zsidó vonal mentén kell „hadakoznia”. Most tudja, hogy „küzdelméért” a hátát a láthatatlan hatalom kezei (bocsánat a képzavarért) megvakarják, sőt még oda is vetnek neki valami morzsát, ami miatt két lábra áll és pitizik, sőt piruetteket is jár. Magyarán: ha egyáltalában felmerülne a Jobbik néppárti frakciótagsága, Orbán Viktor is néppárti alelnökként és Zuschlag bűnöző hímringyóját píárosának alkalmazó Szájer a testével is megakadályozza, hogy a Jobbik ebbe a frakcióba kerüljön.
 
Alitea Guzmán: Ha Bokros, a magyar nép megsanyargatójának néppárti frakcióbeli tagságáért a Fidesz nem tesz semmit, az a Jobbiknak lesz újabb szavazati nyereség. A Fidesznek pedig veszteség.
 
Kuruc/Nemenyi: Bokros Lajos hétfőn reggel kijelentette a rádióban, hogy ő nem fog együttműködni Brüsszelben a Jobbik képviselőivel. Morvai Krisztina pedig együttműködést kínált minden magyar képviselőnek a magyar érdekekért. Akkor itt ki a kirekesztő?
 
Alitea Guzmán: A zsidó hücpe, a zsidó kirekesztés megszokott esetével állunk szemben. A magyar nép megnyomorítója nem áll szóba azokkal, akik védelmezni akarják a magyar földet. Azt talán udvariasságból ne is említsük, hogy Izraelben faji alapon másfajú nem vásárolhat földet. Ők pedig felvásárolhatják Magyarországot.
 
Academicus: Vicces lesz látni azt is, hogy a Fidesz kinti képviselői milyen szívélyesen együttműködnek majd az MSZP négy képviselőnőjével, miközben a Jobbik képviselőitől elfordulnak.
 
Kuruc/Nemenyi: Nem téved? Az MSZP-nek csak három női képviselője lesz.
 
Academicus:
Ja, ha ön Tabajdi Csabát férfinek tekinti, az más. Megértem, ha a bajusz megtéveszti.
 
Kuruc/Nemenyi: Minek tulajdonítják a Jobbik ekkora térnyerését?
 
Academicus: Annak feltétlenül, hogy a Jobbik tettekkel valósítja meg a Fidesz szavait. Legyen személyi- és vagyonbiztonság, kurjantgatja a Fidesz. A Jobbik pedig megteremti a Magyar Gárdát. Megvédjük  a politikailag elfogult rendőrség és bíróság áldozatait, ígéri a Fidesz, majd elmegy vakációzni vagy pénztárcáit tömködni. A Jobbikkal szimpatizáló Nemzeti Jogvédő pedig megvédi őket, időt, pénzt nem sajnálva. Az emberek lassan azt is tudják, hogy amit a Jobbik ígér, komolyan gondolja, és ha lehetőség nyílik rá, megvalósítja. A Fidesz Honi Gárdájából az első rosszalló zsidó fejcsóválás után egy fing maradt, míg mindenki tudja, hogy a csendőrséget felállítják, ha a Jobbik kellően erős lesz.
 
Alitea Guzmán: Igen sok tényezőnek tulajdonítom. Nem is tudom, hogy fel lehet-e röviden sorolni mindegyiket. Az egyik fő oka a Jobbik népszerűsödésének, hogy a húsz éve nagyon megfáradt és elgyávult Fideszből a konzervatív jobboldal mind jelentősebb hányadának kezdett elege lenni. Ma már tele szájjal bírálják Orbánt. Korábban suttogva sem. Érdekes, hogy ma Magyarországon a választók két pártot szeretnének igazán, az érzelmeikkel. Az egyik az MSZP, a másik a Jobbik. A Fideszt ma már az emberek inkább csak az eszükkel támogatják. Azt tapasztalják, hogy noha a párt nem teljesíti saját ígéreteit, magas lóról beszél a választóival, arrogáns, prepotens, de csak neki van esélye leváltani ezt a bagázst. A választók  hatalmas elkeseredettségükben önzetlenül segíteni akartak annak a politikai erőnek, amelyet szavazatukkal támogatnak. Hosszú éveken át próbálkoztak a Fidesszel, de tőle csak visszautasítást kaptak. Nem tudnám a kéz- és lábujjaimon felsorolni, hogy hány barátnőm és barátom segít éjt-nappallá téve a Jobbiknak, amelyik hálás érte, emberien reagál és megköszöni fáradozásukat. A Fideszben egyébként a legrosszabb, a párt hanyatlását meggyorsító folyamat az, hogy képtelen tanulni, mert nem fogad be semmilyen külső impulzust. Süket és vak. Csak magából táplálkozik. Sorsát megérdemli.
 
Abruzzo: Azt is tegyük hozzá, hogy a Fidesztől támogatói nem lelki masszázst, de lelki rúgásokat kapnak. Holokauszt-emléknapokat, Likud-testvérpártságot, neokonságot, zsidó tagozatokat, kisebbrendűségi komplexusokat és hajlongásokat a másik oldal értelmiségi vezéralakjai előtt, ami erős visszatetszést kelt a törzsszavazókban. Rogán, Deutsch, Pokorni, Áder, Habony, Gyürk és a többiek nem az egyenes tartású konzervatív magatartás ideáját rajzolják fel, hanem annak teljesen az ellenkezőjét. Az is nagy visszatetszést keltett sokakban, hogy Orbán azonnal rohant tárgyalni Fodorral, a megbeszélések után a komoly arccal mutatkozó Fodor mellett pincsiként mosolygott, de ellenségként kezeli a Jobbikot.
 
Academicus: A Jobbik fiatalos, lendületes és szellemes. Nem véletlen, hogy a diákok körében is kiemelkedően népszerű. A Fidesz az unalom pártja, amelyik ráadásul ígérete ellenére nem lehelte forró, nedves leheletét a kormánytagok nyakszirtjére. A két magatartás közötti különbségre egyetlen eklatáns példát mondok. Egy frusztrált, vén orbánistákból álló levelezőkör tagja kirívó durván elküldte Morvai Krisztinát melegebb éghajlatra. Követelte kitiltását az összes szabad fórumokról, pszichés esetnek nevezte és a kórházba utalta volna. Alá is írta a nevét, majd hozzátette, büszke magyar zsidó. Jeszenszky Géza is ennek a kirekesztő, gyűlöletet fröcsögő levelezőkörnek a tagja. Egyetlen rosszalló hang nem hangzott el a listán az aláíró ellen, pedig ilyen durván, útszéli módon kocsmában se sértenek meg egy nőt. Nem beszélve arról a nőről, akinek annyit köszönhetünk. Mármint azok, akik a szemkilövő kormány szenvedő alanyai. Vajon miként reagálhatott Morvai egy ilyen ellene irányuló ocsmányságra? Vegye komolyan ezt a szerencsétlen társaságot? Nem. Adekvát választ adott. Azt írta, hogy szabadidejükben ne őt gyalázzák, hanem játszanak apró, metélt farkincájukkal. Egyetlen mondattal lepöckölte őket, miközben a fél ország röhögött, népszerűsége pedig még feljebb szökött. Na mármost,  elképzelhető egy ilyen frappáns odavágás a Fidesz bármelyik vezetőjétől? Nem. Inkább az, hogy hasonló esetben először süketnek tetetik magukat, majd az SZDSZ és az MSZP harmadik buzdítására elhatárolódnak megtámadott tagjuktól. Jeszenszky már elhatárolódott. De nem a mocskolódótól, hanem a sértett asszonytól.
 
Alitea Guzmán: Uraim, nem kellene most már Gyurcsány blogjának gyakori buzdítását megfogadnunk, azaz „barátaim, tegyük a dolgunkat!”?

Nemenyi.net, Kuruc.info