Bezár!
2020. július 11., szombat, Nóra, Lili napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:59 Ez szinte hihetetlen: a déli katonai bázisok a déli csapatok vezetőinek nevét viselik - de nem tart már soká a "megosztás"22:36 Makákó lives matter: majommunka-mentességet igazoló címkével kell ellátni Thaiföldön a kókuszdiót22:14 Rekordot döntött az újonnan fertőzöttek száma Izraelben21:54 A szultán elrendelte a Hagia Sophia-bazilika mecsetté alakítását21:40 Horvátország és Bulgária belépett az euróövezet előszobájába21:11 Kanalas Kevinkosztnernek lájárt a vellneszbérlete - így várta a kiccsalád a kaposvári börtön előtt20:49 Operatív törzs: a megbetegedések jelentős része külföldi vonatkozású20:19 Hőség, extrém UV-sugárzás, erős szél és zivatar is várható szombaton19:43 A bírót nem hatotta meg az agykárosodásos mese: négy év börtönt kapott Magna Carta-tolvaj19:00 Kínai kamu: a koronavírusnál is halálosabb járvánnyal küzd Kazahsztán18:22 Magyar autonómia helyett genderelmélet kell Iohannisnak17:54 Szennyezés "Románia" felől: a patak vize koromfekete Pocsajon17:37 A szerb elnök szerint lehetséges a megállapodás Koszovóval17:20 Egyiptomi kém dolgozott a német kormány tájékoztatási hivatalánál - nem tartóztatták le, vádat nem emeltek ellene16:44 Ezúttal 200 milliárdot tapsol el az Európai Parlament a jövő agysebészeire
24 óra legolvasottabbjai

Extra, Tanulmányok ::

Szőcs Géza magyar kultúráért felelős államtitkár németségére hivatkozva kérte az NSZK-ban németesítését

Reklám

A francia köztársasági elnök, Nicolas Sarkozy 82 éves édesapjának, a Párizsban élő nagybócsai Sárközy Pál ismert kortárs művész digitális színezésű képeiből rendezett belgiumi kiállításáról sugárzott riportot vasárnap este az MTV híradója. Nem tudni, hogy az esemény fontossága, vagy a Nemzeti Erőforrás Minisztériuma kultúráért felelős államtitkárának, Szőcs Gézának a jelenléte indokolta, de tény, az MTV Brüsszelből a helyszínre, Bruggebe küldte állandó tudósítóját.


A sugárzott képek tanúsága szerint a magyar kultúráért felelős államtitkár vidáman pezsgőzött az alkotóval, Sárközy Pállal, miközben nagy bátorsággal szembedicsérte meg nem tagadott magyarságáért.

Szőcs Géza Prohászka püspök szobrának ledöntőjével

Idézzük az elhangzottakat:
Tudósító: - ... a magyar kultúráért felelős államtitkár a kiállítás megnyitóján azt mondta: Sárközy Pál pályafutása során mindig büszkén magyarnak vallotta magát.
Szőcs Géza: - Ez a ragaszkodás tiszteletet parancsol és erre szeretettel lehet válaszolni, megbecsüléssel.
Jól és szépen hangzik ez egy a magyar kultúra terjesztéséért, történelmi hagyományainak és megtartó szellemiségének őrzéséért felelős magyar államtitkár szájából. De valójában mégis hamisan. Mert személyes példájával ennek épp az ellenkezőjét bizonyította. Ő ugyanis németségére hivatkozva nem politikai menedékjogot, hanem németesítését kérte, amikor 1987-ben az NSZK-ba disszidált.

Bogye János
Erről szól a BM III/I. Csoportfőnökségének, a hírszerzésnek 1987. szeptember 10-i feljegyzése. A "Szigorúan titkos! Különösen fontos!" minősítésű operatív tájékoztatót személyesen Bogye János rendőr vezérőrnagy, a hírszerzés csoportfőnöke, egyúttal állambiztonsági főcsoportfőnök-helyettes írta alá, s tájékoztatásul megküldték a politikai rendőrségnek: a III/III-as csoportfőnökségnek. (ÁBTL. 2.7.1. NOIJ. III/I-178/1987.)


A magyar emigráció megütközött azon, hogy Szőcs Géza, az Erdélyből Magyarországra települt ellenzéki Magyarországon magyarságával hivalkodott, az NSZK-ban pedig németségével hozakodott elő. A

Makra Zoltán
Münchenben megjelenő "Nemzetőr" olvasóközönsége és a hazafias emigráció felháborodására Makra Zoltán, a Nemzetőr főmunkatársa és Kecskési Tollas Tibor főszerkesztő fellépett Szőcs németesítési kérelme ellen. Az erkölcsi elítélés következtében a német hatóságok Szőcs Gézát 48 órás határidővel kiutasították az NSZK-ból.

Kecskési Tollas Tibor
Szőcs akkor úgy magyarázta távozását és visszatérését, hogy, noha valóban németesítését kérte, meggondolta magát. A magyar hírszerzés megállapítása szerint Szőcs ezek után ahol csak tudott, ártott Makrának és Kecskési Tollasnak.
Míg tehát a 82 éves Sárközy Pál pályafutása során mindig büszkén magyarnak vallotta magát, s ez a ragaszkodás tényleg tiszteletet parancsol, nem mondhatjuk el ugyanezt Szőcs Gézáról, akinek ma magyarságában megingathatatlan ember módjára kell (kéne) a magyar kultúra feddhetetlen és hiteles felelősének lenni itthon és külföldön.
Kínos előzmény. Ha a kormány összeállítója tudott róla, akkor azért, ha nem, akkor azért. Ámbár ennél nagyobb személyzeti hibákat is elkövetett.
Dr. Ilkei Csaba
tudományos kutató
(Kuruc.info)
Dr. Ilkei Csaba további írásai:
 
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready